27 / 05 / 2024

ortak alanlarda projeler

ortak alanlarda projeler

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, çatıya tesis yapıldı bana zararı var. Ne yapmalıyım? diyen okurunu cevaplıyor! İşte o yazı!

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Kat maliklerinin ortak alanlarda söz hakkı!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Oturduğum sitede bahçe alanını bir kısmını otoparka çevirdiler. Hukuken mümkün müdür?'' sorusunu yanıtladı....

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Müteahhide ayıplar için dava açılabilir!

Kat malikleri tarafından, ortak alanlarda tespit edilen ayıpların giderilmesi için müteahhite karşı onarımın giderilmesine ya da onarım bedelinin ödenmesine ilişkin dava açılabiliyor.

Sitelerde kiralama ve taşınmalar durduruldu!

Koronavirüsün ardından Türkiye'de de olağanüstü önlemler alınıyor. Bu kapsamda ortak alanlarda sınırlamaya yapıldı ve sitelerin ortak kullanım alanları sınırlandırıldı.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Ekrem İmamoğlu: İlçe belediyeleri ile eş güdümlü projeler üretmek istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortak masa toplantıları kapsamında Şile Belediyesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu, “İlçe belediyeleri ile eş güdümlü projeler üretmek istiyoruz” dedi.

Özak GYO değer odaklı projelerle büyüyecek!

Konut, ticari, turizm ve perakende olmak üzere farklı alanlarda projeler geliştiren Özak GYO, söz konusu sektörlerde ekonomik değer oluşturmaya devam ediyor.

Özak GYO konfor ve bütün projelere odaklandı!

Gayrimenkul sektöründe 2009 yılında faaliyete geçen Özak GYO, konut, ticari, turizm ve perakende olmak üzere farklı alanlarda projeler geliştiriyor. 

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler!

GYODER, İNDER ve KONUTDER'in ortak başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası 15 Haziran'da sona erecek. İşte konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler..

Ece, 14 AVM'yi nasıl farklılaştıracak?

Türkiye'de 14 AVM'nin kiralama ve yönetimini yapan Ece, Almanya'da başlattığı dijitalleşme çalışmalarını Türkiye'ye de taşıdı. Her AVM'nin sanal bir kopyasını oluşturacak olan şirket, otoparklar, yemek alanı ve ortak alanlarda da yenilik yapacak.

Riskli alanlarda oturan vatandaşlara ortak çözüm gerekir!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ kentsel dönüşümle ilgili mevzuat düzenlemesi yapıldığını, mevzuat düzenlemelerinde belediyelerle riskli alanlarda oturan vatandaşların ortak çözümler oluşturması gerektiğini söyledi. 

ortak alanlarda projeler Haberi

ortak alanlarda projeler

Bir binanın çatı katında oturuyorum. Binamız doğalgazla ısınıyor. Ancak bazı kat sahipleri çatıya güneş enerjisi paneli kurdu, bu panellerin yaptığı tahribattan dolayı benim evimi su bastı. Her defasında onarımı yapıyorum, bir başka gün yine su basıyor. Bunlara mani olma imkanım yok mu? 


Önce artık atasözü gibi her zaman tekrarladığım bir sözü hatırlatıp yazıma öyle başlayayım. Ortak mahaller herkesin ortak malıdır ve amacına uygun kullanılır. Dolayısı ile çatı da ortak alandır ve amacına uygun kullanılmalıdır. Ancak böyle güneş paneli konulması konusunda Yargıtay bir zaman “ortak alanlar arsa payı oranında kullanılır, dolayısı ile güneş paneli konulabilir” anlamı çıkan bir karar verdi. Bu karar bence kesinlikle yanlıştı ve yasanın amacına aykırı idi. Elbette Yargıtay da insanlardan oluşmuş bir kurumdur, görüşlerimiz örtüşmeyebilir ve kararları tartışılabilir....