03 / 05 / 2024

ortak alanların satılması

ortak alanların satılması

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Mansion Orman ön satışta! Yeni proje!

Mutlu İnşaat imzası ile hayata geçirilen Mansion Orman projesinde ön satışlar başladı. Mansion Orman projesinin teslimlerinin 2024 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Bahçe Bahçeşehir'de ön satışa özel yüzde 25 indirim! Tam 1.000 konutluk yeni proje!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir'de hayata geçirilen Bahçe Bahçeşehir projesi ön satışa çıktı. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Buhayat ön satışta! Kurtköy'e 306 konutluk yeni proje!

Ortak Yapı imzası taşıyan Buhayat projesi ön satışa çıktı. İstanbul Anadolu Yakası Kurtköy'de hayata geçirilen projede 306 konut bulunuyor.

Doğuş Otomotiv, Bursa Osmangazi'deki arsa ve binasını satıyor! 

Doğuş Otomotiv tarafından Bursa Osmangazi'de yer alan gayrimenkulün satılması kararı alındı. İşte ayrıntılar...

Next Level İstanbul'da ön satışlar başladı! Yeni proje! 

Pasifik GYO tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul projesinde ön satışlar başladı. Next Level İstanbul projesi, Ortaköy'de yükseliyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Koza Altın'dan 760 milyon liralık gayrimenkul satışı!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) KAP'a yaptığı açıklamada şirkete ait toplam 48 gayrimenkulün satılmasına karar verildiğini duyurdu. Verilen detaylara göre, Duran varlık satışından kaynaklanan toplam gelir ise 760 milyon 10 bin 794 TL şeklinde hesaplandı.

ortak alanların satılması Haberi

ortak alanların satılması

Ortak kullanım alanlarının satılır mı?

Anagayrimenkul üzerinde bağımsız bölümlerin haricinde tüm maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları da yer alıyor. Bu alanlardan kat maliklerinin eşit olarak faydalanma hakkı bulunuyor. Bu hak ortak kullanım hakkı olarak ifade ediliyor. 


Ortak kullanım alanları ile ilgili genel hükümlere Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanunda göre hangi alanların ortak alan sayılabileceği ve nasıl tasarruf edilebileceği gibi açıklamalar bulunuyor. Kanun gereğince belirlenen ortak alanlar şu şekilde sıralanıyor;


a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri,...