06 / 05 / 2024

Ortak tapu alınır mı

Ortak tapu alınır mı

Bir gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılması mümkün mü? Gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına düzenlenebilir mi? Ortak tapu alınır mı?

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Ortak tapu alınır mı Haberi

Ortak tapu alınır mı

Ortak tapu alınır mı?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Arasında akrabalık ilişkisi bulunmayan kişilerde ortak tapu alabiliyor. 


Tapunun ortak tapu olması için kan bağı şartı aranmıyor. Tapunun iki kişi üzerinde olması durumunda ortak tapu krediside kullanılabiliyor. Akrabalık ilişkisi yoksa 2 kişiden fazla olması bankalar tarafından onay almasını zorlaştırıyor. Bu işlemlerde toplam alıcı masrafı ikiye bölünerek ödeniyor. Tapu işlemlerinde ek bir masraf çıkmıyor. 


Tapunun iki kişi üzerine olması durumu hisseli tapu olarak da adlandırılıyor. Hisseli tapu; mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak ifade ediliyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor.


Ancak bu hususta dikkat...