06 / 05 / 2024

ortak tapu alma işlemleri

ortak tapu alma işlemleri

Bir gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılması mümkün mü? Gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına düzenlenebilir mi? Ortak tapu alınır mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu hakları bilmenizde yarar var

Hisseli tapu sahibi iseniz ve diğer ortaklar sizden habersiz olarak ortak taşınmaz üzerinde bir tasarrufta bulunduysa izleyebileceğiniz bir kaç yol var...

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?

Hisseli tapuda birden fazla hak sahibi vardır. Bu tapu türünün üzerinden yapılan işlemlerde diğer tapulara göre farklılık göstermektedir.

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat...Yıllardır ödediğiniz o paraları resmen geri alma zamanı geldi... Hemen bakın...

Tapu sahipleri aman dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi! Geç olmadan hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri bu habere dikkat... Milyonlarca tapu sahibinin ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi... Eğer siz de bunları yaparsanız, ödediğiniz paralar geri verilecek. Sakın kaçırmayın...

ortak tapu alma işlemleri Haberi

ortak tapu alma işlemleri

Ortak tapu alınır mı?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Arasında akrabalık ilişkisi bulunmayan kişilerde ortak tapu alabiliyor. 


Tapunun ortak tapu olması için kan bağı şartı aranmıyor. Tapunun iki kişi üzerinde olması durumunda ortak tapu krediside kullanılabiliyor. Akrabalık ilişkisi yoksa 2 kişiden fazla olması bankalar tarafından onay almasını zorlaştırıyor. Bu işlemlerde toplam alıcı masrafı ikiye bölünerek ödeniyor. Tapu işlemlerinde ek bir masraf çıkmıyor. 


Tapunun iki kişi üzerine olması durumu hisseli tapu olarak da adlandırılıyor. Hisseli tapu; mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak ifade ediliyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor.


Ancak bu hususta dikkat...