08 / 05 / 2024

ortak tapuda hisse satışı

ortak tapuda hisse satışı

Ortak tapu; bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki ortak tapuya sahip bir malik hissesini nasıl satar? Ortak tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Mado dondurmacı zincirlerine ortak geliyor!

Mado’nun sahibi Yaşar Gıda’nın Yönetim Kumlu Başkanı Mehmet Kanbur hisse satışı konusunda bir fon ile anlaşma sağladı. Ekonomist dergisinin haberine göre fonun küçük hisse alarak Yaşar Gıda Dondurma’ya ortak olacağı belirtiliyor.

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

ortak tapuda hisse satışı Haberi

ortak tapuda hisse satışı

Ortak tapu satışı nasıl yapılır?

Ortak tapu; bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki ortak tapuya sahip bir malik hissesini nasıl satar? Ortak tapuda hisse nasıl satılır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ortak tapu satışı..

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


Fakat isteyen hissedar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de verebilirler. Hisse sahiplerinden biri eğer hissesini satmak istemezse satış iptali davası açabilir. 


Bunun yaşanmaması için satış günü tüm hissedarların paylarını satması gerekir. 


Ortak tapu satışı iptal edilir mi?

Hisse tapulu gayrimenkul alınırken tapuda bulunan hissedarların feragatnamelerinin verilmesi gerekir. Örneğin hissedarlardan biri hissesini tapuda belirtilen ortağına satmak isterse kendi hissesini ortağına satacağına dair tapudan bir ihtarname çekmelidir. Diğer...