29 / 04 / 2024

ortak tapuya kredi veren bankalar

ortak tapuya kredi veren bankalar

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Peki, ortak tapuya kredi verilir mi?

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Yapı Kredi’den bayram hediyesi! 500 TL’yi hemen hesabınızdan çekin!

Yapı Kredi, beyaz eşya ve teknolojik cihazlara yönelik bir kampanya hazırlayarak 500 TL hediye edeceğini açıkladı. MediaMarkt ile ortak düzenlediği kampanyanın detaylarını paylaşan Yapı Kredi, kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini belirtti.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faizleri düştü!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çekecek müşterileri için beş kişiye kadar ortak konut kredisi sunuyor. Bankanın söz konusu kredi için faiz oranları yüzde 0.99’a düştü.

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu nasıl satılır?

Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay değil. Hisseli tapuya kredi verilip verilmeyeceği ise merak ediliyor.

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

ortak tapuya kredi veren bankalar Haberi

ortak tapuya kredi veren bankalar

Ortak tapuya kredi verilir mi?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. 


Peki, bir taşınmazın ortak satın alınmak istendiğini düşünelim. Bu durumda kredi kullanılır mı? Ortak tapuya kredi verilir mi?


Kimi bankalar ortak tapuya kredi verebiliyor. Ancak akrabalık ilişkisi yoksa 2 kişiden fazla olması bankalar tarafından onay almasını zorlaştırıyor. 


Bu işlemlerde alıcılar toplam masrafı ikiye bölerek ödüyor. Tapu işlemlerinde ek bir masraf çıkmıyor.


Ortak tapunun kredi işleminde bankalar kişilerin adına ayrı ayrı kredi hesabı açarlar. Ancak ipotek konutun tamamına konduğu için  kişiler birbirinin borcundan da sorumlu olurlar.


Bankalar ortak tapularda faiz oranı ve masrafı değiştirebilirler. Genellikle çok fazla olmamakla birlikte ek masraflar olabiliyor.


Ortak tapu yapacak kişilerden biri, bankanın kredi politikasına uymuyorsa ortak tapu...