27 / 04 / 2024

Ortaklık davası açılan ev

Ortaklık davası açılan ev

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Yeşil GYO'nun iflas davası 9 Aralık'ta!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aleyhine açılan iflas davasının yargılaması 9 Aralık günü saat 10:05'te yapılacak. 

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davasında karar çıkmadı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun davasında duruşma ertelendi.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Yapı Kredi Koray GYO'dan ortaklık davası açıklaması!

Yapı Kredi GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili 5 Haziran tarihine bırakılan duruşmanın ertelenmesine, bu nedenle duruşmanın 24 Haziran 2020 tarihine bırakılmasına karar verdi.

Fadıl Akgündüz'e açılan davada tanıklar dinlendi!

'Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz ve 5 kişi ile ilgili dolandırıcılık davası açıldı. Duruşmada, müşteki Osman Özdemir ve avukatı da hazır bulundu ve Ali Rıza Özdemir tanık olarak dinlendi.

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Ortaklık davası açılan ev Haberi

Ortaklık davası açılan ev

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam 150 ortaklı arsadaki 102 metrekare hissesini birine satmıştı. Ancak burada bir evi vardı. Kendisi ülke dışına taşındığı için bu evde ben oturuyordum. Evde benim de 24 metrekare hissem var.

Evi alan kişi oturduğum eve şerh koydurmuş. Bana satmayı teklif etti, 200 bin TL istedi ama anlaşamadık ve ortaklığın giderilmesi davası açtım, dava halen sürüyor. Buna karşın o da benim evi tahliye etmem için dava açtı ve geçmişe yönelik para istedi. Bu durumda sonuç ne olur? ● S.D.

Okuyucumun ifadeleri karmaşık.

Birincisi; 150 ortaklı bir arsadan söz ediliyor. Böyle bir ortaklıkta metrekareden söz edilmez, hisseden söz edilir. Yani...