27 / 04 / 2024

Ortaköy hakkında bilgi

Ortaköy hakkında bilgi

1945 yılında İstanbul Belediyesi, Bebek - İstinye yolunun tamamlanmasından sonra Kuruçeşme için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Plana göre Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'ün arkasında kurulacak bir kömür bölgesine nakledilecekmiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Dolmabahçe Ortaköy arasında yerin altına imar izni çıktı!

İstanbul 'un en önemli turistik alanlarından Dolmabahçe ve Ortaköy arasında yer alan otel, özel okul, hastane gibi binaların bodrum katları, konferans salonundan tiyatroya, ameliyathaneden mescite kadar çok farklı amaçlar için kullanılabilecek.

Murat Yücel dükkan projeleri hakkında bilgi verdi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çayarası’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yücel, Çayarası’nda yapılacak olan yeni dükkân projeleri hakkında bilgi verdi

Yüksel Coşkunyürek İskenderun projeleri hakkında bilgi aldı!

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, İskenderun Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı

Antalya Mandırlar sakinlerine imar hakkında bilgi verildi!

İmar çalışmalarında halkın isteklerine büyük önem veren ve halktan gelen istekler doğrultusunda çalışmalar yapmaya gayret gösteren Şahin, Mandırlar Mahalle sakinlerini makamında kabul ederek imar çalışmaları hakkında vatandaşa bilgiler verdi.

Türkiye'deki AVM sayısı 2018 yılında 415'e ulaşacak!

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Perakende ve Tüketici Ürünleri Sektörü Lideri Adnan Akan TAMPF'ın işbirliğinde hazırladıkları "Dönüşürken büyüyen Türkiye Perakende Sektörü" başlıklı rapor hakkında bilgi verdi.

Manavgat'ta 2015 yılında 3 bin 648 adet konut satıldı!

Manavgat Tapu Müdürlüğü’nün 2015 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren kurum müdürü Halil İbrahim Altıparmak 2015 yılı istatistiki verilerine göre, toplam işlem sayısının 22 bin 853 olduğunu söyledi.

İKÇÜ'de Türkiye'deki kentsel dönüşüm ve deprem hakkında bilgi verildi!

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih Yılmaz, Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ve depreme karşı binaları güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ortaköy hakkında bilgi Haberi

Ortaköy hakkında bilgi



Kuruçeşme imar planı tatbik edilirken


Kömür depoları da buradan kaldıralacak


Tasavvur edilen şekle göre Ortaköy'ün arkasında bir kömür bölgesi kurulacak


     Bebek - İstinye yolunun tamamlanmasından sonra Belediye, tanzim ve kabul edilen imar planının esasına göre Boğaz'ın Rumeli sahilinin diğer kısımlarını da yavaş yavaş tanzim etmeye karar vermiştir. Bu arada Kuruçeşme ile Arnavutköy sahil yolunun tanzimine ait planın hazırlanmasına başlanmış ve bu mevzu ile şehircilik mütehassısı B. Prost yakından alakadar olmuştur. B. Prost'un ilk tetkiklerine ait neticeler etrafında Vali ve Belediye Reisi Dr. Lütfi Kırdar'a izahat verilmiştir.

     Vaktiyle Boğaz'ın en şirin bir köşesi olan Kuruçeşme'nin kömür depoları yüzünden uğradığı...