16 / 05 / 2024

OSB arsa desteği

OSB arsa desteği

Üretime geçmiş 228 OSB’de 1 milyon 750 bin kişi istihdam ediliyor. Boş parsellerin tahsisiyle bu sayı 2.5 milyona çıkacak. 2023’e kadar 50 yeni OSB kurulacak. Altyapı yatırımlarına KDV muafiyetiyle, OSB’lerin yapım maliyeti azalacak…

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği!

NEF imzası ile 35 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Nef Çekmeköy'deki ticari alanlar 1 günlüğüne 2 Mart Cumartesi günü satışa çıkarılıyor. Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği veriliyor.

Diyarbakır OSB'de arsa tahsisi için yatırımcılar sırada!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, devletin sağladığı teşvik ve destekle girişimcilerin gözdesi haline geldi. Bölgede 100'ü aşkın girişimci arsa tahsisi için sıra bekliyor.

Kumluca OSB arsa bulamadığı için kapanıyor!

Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kumluca OSB’nin arsa bulamadığı için kapanacağı açıklandı.

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği geliyor!

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği verilecek. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dönüşüm programındaki 1.534 kurum ihalelere girme yeterliliğine sahip.

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri için ön talepler alınıyor!

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz: "2017 yılı itibarıyla talep patlaması bekliyoruz." dedi.

OSB arsa tahsisi şartları!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) 4562 sayılı Kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, OSB arsa tahsisi şartları nelerdir?

Elbistan OSB'nin arsa tahsisi 27 Ağustos'ta yapılacak!

Kurulum çalışmaları büyük oranda tamamlanan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) arsa tahsisleri için ön başvurular başladı. İlk etaptaki 27 parsel için 40 başvuru alındı.

Pega Kartal Ege Yapı'da 4 bin 125 TL finansman desteği!

40 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Ege Yapı Pega Kartal projesinde aylık 4.125-TL’ye varan finansman desteği sağlanıyor. Projede faiz desteği ile 380 bin TL'lik daire 247 bin TL'den satılıyor.

Ağaoğlu İnşaat kampanyasında yüzde 35 faiz desteği! Yüzde 1 peşinatla!

Ağaoğlu İnşaat faiz desteği kampanyasına 13 Şubat'ta başlanıldı. Faiz desteği kampanyası Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projelerinde geçerli.

Ağaoğlu İnşaat kampanyasında yüzde 1 peşinatla! Yüzde 35 faiz desteği!

Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri faiz desteği kampanyasına devam eden Ağaoğlu İnşaat kampanya dahilinde yüzde 35 faiz desteği sağlarken yüzde 1 peşinatlı ödeme seçenekleri sunuyor.

Ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği nasıl sağlanır?

Birçok alanda düzenleme yapılmasını öngören Torba Yasa'da konut sahibi olmak isteyenler için de devlet desteği çıkarılıyor. Peki, ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği nasıl sağlanır?

Ağaoğlu kampanyasında yüzde 35 faiz desteği! Hemen teslim daireler!

Andromeda Gold, My Towerland ve de My Home Maslak projeleri için geçerli sayılan Ağaoğlu faiz desteği kampanyası kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor.

OSB arsa desteği Haberi

OSB arsa desteği

Organize sanayi bölgeleri (OSB), istihdam deposu olacak. Bugün Türkiye genelindeki 228 OSB’de 1 milyon 750 bin kişi istihdam edilirken, Türkiye genelinde faaliyet izni verilen 311 OSB’deki boş parsellerin tahsisinin yapılmasıyla 750 bin kişiye ilave istihdam sağlanacak. 2018’de yaklaşık 11 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak 442 hektar büyüklüğündeki beş OSB projesi tamamlanacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, hedeflerinin 2023 yılma kadar 50 yeni OSB kurulması ve OSB’lerdeki istihdamın 2.5 milyon kişiye çıkarılması olduğunu söyledi.

Para Dergisi'nden Hülya Genç Sertkaya'nın haberine göre, OSB’lere yönelik düzenlemelerle ilgili olarak özel açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun çerçevesinde organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerince yapılan veya yaptırılan su, kanalizasyon, arıtma,...