19 / 05 / 2024

OSB arsa kiralama

OSB arsa kiralama

Organize sanayi bölgelerinin (OSB), tüzel kişilik kazanması, kamulaştırılması, arsa tahsislerinin iptali ve bölge içinde yer alan taşınmazların kiralanmasına ilişkin esaslar düzenlendi...

İTO, İstanbul'da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'Da sanayicilere arsa önerileceğini ve bu kapsamda OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguladıklarını söyledi. İşte ayrıntılar...

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

İstanbul'da 2 arsa ve 1 iş yeri stopajdan muaf olarak kiraya veriliyor! Vakıflar Müdürlüğü tek tek açıkladı! 

İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü, Sarıyer Beşiktaş'ta yer alan 1'er arsa ile Beyoğlu'ndaki 1 iş yerini kiraya veriyor. Peki kiralama ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Belediye tam 5 taksitle arsa satacak! OSB alanında arsa arayanlar dikkat!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dulkadiroğlu Aksu'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Yalova'da 10 yıllığına kiralık arsa! 

Yalova İli Tavşanlı Belediye Başkanlığı, Yalova Altınova'da yer alan arsa için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İş GYO 2021'de 65,7 milyon TL'lik kiralama yaptı!

İş GYO, 2021 yılı içerisinde 7,9 milyon TL+KDV tutarında arsa alımı, gayrimenkul projelerinde yer alan ünitelerin satışı kapsamında yaklaşık 350,8 milyon TL+KDV tutarında satış işlemi ve yıllık kira bedeli toplamı yaklaşık 65,7 milyon TL+KDV olan kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Divriği Belediye Başkanlığı'ndan satılık 44 arsa!

Divriği Belediye Başkanlığı, Sivas'ta yer alan 44 adet arsa için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Yalova'da 10 yıllığına kiralık arsa!

Yalova İli Tavşanlı Belediye Başkanlığı, Yalova'da yer alan arsa için kiralama ihalesi düzenliyor. İhale 18 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

OSB arsa kiralama Haberi

OSB arsa kiralama

Organize sanayi bölgelerinin (OSB), tüzel kişilik kazanması, kamulaştırılması, arsa tahsislerinin iptali ve bölge içinde yer alan taşınmazların kiralanmasına ilişkin esaslar düzenlendi. Buna göre, OSB sanayi ya da ticaret ve sanayi odalarının talepleri halinde il özel idaresi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı veya OSB'nin içinde bulunacağı belediyenin, meslek kuruluşları temsilcileri ile valinin olumlu görüşünü içeren kuruluş protokolü Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra tüzel kişilik kazanacak. Bakanlık gerekli gördüğü hallerde planlama bütünlüğünü bozmayacak şekilde kesinleşen OSB sınırları içindeki alanın etaplar halinde kamulaştırılmasını isteyebilecek. OSB içinde yer alan taşınmazlar, finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek. Taşınmazların, finansal kiralama sözleşmesine konu edilmesi halinde OSB yönetiminden uygunluk görüşü alınacak, devlet tarafından arsa teşviki verilen arsalar için finansal kiralama sözleşmesi...