05 / 05 / 2024

osb imar planı

osb imar planı

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Milas OSB'nin imar planı değişti!

Ankara'da bulunana Milas OSB'nin imar planı değişti. 15 gün içinde, kesinleşmiş olan imar planının uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Balıkesir Dursunbey OSB imar planı onaylandı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkesir Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi imar planını onayladı. 969 dönümlük alan Dursunbey OSB'ye devredildi.

Bursa Kestel OSB'de imar planı değişikliği!

Bursa Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 1/2000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya 26 Ekim 2016 tarihinde çıkarıldı. İmar planı 26 Kasım 2016 tarihinde askıdan indirilecek.

Söke OSB'de imar planı değişikliği!

Söke Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya 1 Kasım 2016 tarihinde çıkarıldı. İmar planı 1 Aralık 2016 tarihinde askıdan indirilecek.

Balıkesir OSB'de imar planı değişikliği!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya 1 Kasım 2016 tarihinde çıkarıldı. İmar planı 1 Aralık 2016 tarihinde askıdan indirilecek.

Ankara Uzay Havacılık OSB'nin imar planı hazırlanıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, bu oranla ülkenin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu söyledi. Özlü, Ankara'nın kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Ankara Şereflikoçhisar OSB imar planı onaylandı!

Ankara Şereflikoçhisar'ın Organize Sanayi Bölgesinde sona yaklaşılıyor. Şehir Plancısı Levent Ayanlar tarafından hazırlanan imar planı uzun uğraşlar sonucunda onaylandı.

Kayseri OSB'de imar planı değişikliği yapıldı!

İnecik Bölgesi’nde yer alan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan Islah Organize Sanayi Bölgesi alanında mevcut imar planında değişiklik yapılarak sanayi tesislerin yatırımına imkan tanındı.

Elbistan Besi İhtisas OSB'nin imar planı değişikliği sürüyor!

ETSO Başkanı Paksoy, ilçeye bağlı Doğan ve Evcihüyük Mahallelerinin arasındaki bölgeye kurulması planlanan Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan 6 bin 800 dönümlük alanda imar planı değişikliği çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ostim Ekopark imar planı değişikliği askıda!

Ankara Yenimahalle Ostim Ekopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ostim OSB 42709 ada 1 ve 2 sayılı parseller ve 42710 ada 2 ve 4 sayılı parsellere ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri askıda...

osb imar planı Haberi

osb imar planı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Rüştü Bozkurt, bugünkü köşesinde 'OSB'de yatırım planları'nı kaleme aldı. İşte o yazı...

Eskişehir Sanayi Odası’nın Mümtaz Zeytinoğlu, Orhan Aydın, Metin Erözlü, Bekir Erman gibi yönetim kurulu üyeleri, genel sekreteri Yılmaz Çakır gibi profesyonellerin Eskişehir OSB’nin kuruluşundaki diri heyecanını hâlâ bugün anımsarım.

OSB’nin bir “altyapı” yatırımı olduğunu kavrıyordum, ama ne gibi işlevlerinin olacağını derinliğine çözümlemiş, zihnimde netleştirmiş değildim. Eskişehir’de yaşanan heyecanın Bursa, Çerkezköy ve Manisa OSB’leri için de yaşandığını Yılmaz Çakır’dan birkaç kez dinlemiştim. Yaygın medyada çıkan birkaç kırıntı haberi de gazete kupürü olarak saklamıştım. İzlediğim kadarıyla OSB’lerin yaratacağı “cazibeye” büyük umutlar bağlanıyordu. Yolları, iletişim yapıları, yönetim merkezleri, düzgün ve yeterli büyüklükte arsa tahsisleri, kentle bağlantıları, enerji temini ve kalitesi, içme, kullanma ve sanayi suyu örgütlenmiş bu mekânlarda...