26 / 07 / 2024

OSB Kanun ve Yönetmeliği

OSB Kanun ve Yönetmeliği

Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana, 2005 yılında kurulan Kadirli OSB’de şu anda 38 parsel bulunduğunu ifade ederek, şu anda üretimde 24, inşaat aşamasında 3, proje aşamasında 7 firmanın bulunduğunu ve 2 boş parselin olduğunu söyledi...

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu...

Deprem Komisyonu ikinci kez toplandı: İlgili kanun ve yönetmelikler çıkarılmalı!

İzmir depremi sonrası kurulan Deprem Komisyonu toplantısında muhalefet, oluşturulacak raporların tozlu raflarda kalmayarak ilgili kanun ve yönetmeliklerin çıkarılmasını tavsiye etti.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Ekonomiye ilişkin 'torba kanun' Resmi Gazete'de!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31167 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanacak yürürlüğe girdi.

Antalya OSB, Nisan ve Mayıs ayı aidatları ile dükkan kiralarını almayacak!    

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı bölge sanayicilerinin giderlerini düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ankara Şereflikoçhisar OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı!

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. 

OSB Kanun ve Yönetmeliği Haberi

OSB Kanun ve Yönetmeliği


Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Vali Dr. Mehmet Oduncu'yu ziyaret ederek sunum yaptı. Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kadirli Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal ve Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana katıldı.

Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana, OSB Kanun ve Yönetmeliğini anlatarak başladığı sunumuna, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi vererek devam etti. 2005 yılında kurulan Kadirli OSB’de şu anda 38 parsel bulunduğunu ifade eden Ali Karadana, şu anda üretimde 24, inşaat aşamasında 3, proje aşamasında 7 firmanın bulunduğunu ve 2 boş parselin olduğunu söyledi. Bölgede 1269 işçinin istihdam edildiğini belirten Ali Karadana, Bölge’nin yanında yer alan 60 Hektarlık arazinin kamulaştırılacağını ve böylece ilave alan ile birlikte...