02 / 05 / 2024

osb vergi ücretleri

osb vergi ücretleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek ve yol ücretleri arttı! Temmuz 2022 yemek ve yol ücretleri ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, işçi ücretleri üzerinden işverenlere sağlanan gelir vergisi istisnalarında artış yapıldı. Günlük yol ve yemek ücretleri için işverenlere sağlanacak olan vergi istisnası tutarları güncellendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

Sanayiciler OSB’lerde daha ucuz parsel alacak!

Üretime katkı sağlayacak 81 maddelik paket için start verildi. Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alacak. OSB'ler vergi indirimi başlıyor.

Emlak vergisi ücretleri 2017!

Emlak vergisi için ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi ücretleri 2017..

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her sene ödenen çevre temizlik vergisi 2017 yılının 1. taksit ödemeleri 20 gün sonra başlıyor. İşte vergi ücretleri ve ödeme şekilleri..

Asgari ücretlilere vergi desteği!

Vergi diliminden dolayı ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören düzenleme yürürlüğe girdi.

Defterdarlıktan satılan araçların vergi borcu satış bedelinden düşülecek!

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

Çevre temizlik vergisi tutarları 2015!

Çevre temizlik vergisinde 2015 yılında uygulanacak vergi ücretleri, 46 Seri no 'lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğinde yer alıyor. İşte çevre temizlik vergisi tutarları 2015...

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

OSB'nin tamamına doğalgaz dağıtımı 2014'te başlayacak!

Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinden yararlanabiliyor...

Isı, su ve ses yalıtımı tadilatlarında vergi muafiyeti geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ısı, su ve ses yalıtımı tadilatlarında vatandaşlara harç, vergi ve bedel ücretleri konusunda muafiyet getirecek...

Mantolamaya harç muafiyeti ve vergi geliyor!

Isı ve ses yalıtımı tadilatlarında vatandaşa vergi, harç ve bedel ücretleri konusunda muafiyet geliyor

İstanbullu sanayicilere ıslah OSB içinde yer verilebilir!

4562 sayılı organize sanayi bölgeleri kanununda yapılan değişiklikle çıkarılan ıslah organize sanayi bölgesi (OSB) kapsamında, Tekirdağa yönelen İstanbullu sanayicilere, ıslah OSB içerisinde yer vermenin söz konusu olabileceği bildirildi

osb vergi ücretleri Haberi

osb vergi ücretleri

İSTANBUL Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı 'na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadesinden vergi borcuna yönelik birçok konuda yeni çalışma yapıldığı müjdesini verdi. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Ağbal, sicili temiz ve zora düşmüş mükellefe, kötü gününde vergiler konusunda destek olmak istediklerini kaydetti. 


VERGİ İNCELEME SÜRESİNİ 3 YILA ÇEKİLMESİ İÇİN TALİMAT VERDİM

MALİYE Bakanı Naci Ağbal. birçok konuda yeni düzenleme çalışması yapıldığı müjdesini de verdi. Maden/tas sektöründe yatırım indirimi konusunda bir çalışma yapıldığını aktaran Ağbal, emisyona dayalı vergilendirme konusunda çalışma bulunduğunu söyledi. Ağbal vergi inceleme zaman asımı sürelerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beş yıllık süre uzun bir süre kesin olmamakla beraber 'bu vergi inceleme süresini 5 yıldan 3 yıla çekebilir miyiz?' diye arkadaşlara bir çalışma yapın...