03 / 05 / 2024

OSBde yatırım yapmanın avantajları

OSBde yatırım yapmanın avantajları

Sivas'ta OSB faaliyete geçtiği takdirde yatırım yapmak isteyen işletmelerin ne tür avantajlara sahip olacağı soruluyor. Organize Sanayi Bölgesi 'nde yatırım yapmanın avantajları neler, dezavantajları var mı?

Kazançlı toprak yatırımının tek sırrı! Hikaye; olmuşa değil, olacağa yatırım yapın!

Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımı yapmak isteyenleri sosyal medya hesabından uyardı. Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken tek şeyin, yatırım yapılan yerin hikayesi olduğunu belirtti. 

'Şimdi gümüşe geçtik' diyen İslam Memiş en çok kazandıran yatırım araçlarını açıkladı!

31 Mart seçimlerinin ardından piyasalardaki dalgalanmalar sonucu yatırımcıların kafası karışık. Yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını merak ediyor. Peki en çok hangi yatırım aracı kazandırır, neye yatırım yapılmalı? İslam Memiş sosyal medya hesabından açıklandı...

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da belli oldu. Peki Mart ayının ilk haftasında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Altın, borsa ve dolar! Hangi yatırım aracı kazandıracak? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Yatırımcılar, seçimlere üç kala hangi yatırım aracının kazandıracağını merak ediyor. Peki yatırımcısına en çok hangi yatırım aracı kazandıracak; altın mı, dolar mı, borsa mı? 

Konut ve gayrimenkul yatırım aracı mıdır? 'Hiçbir şey alamıyorsan ev al kaybettirmez' kalıbına dikkat!

Hangi ürüne yatırım yapmanın mantıklı olduğunu araştıran yatırımcılar, konut ve gayrimenkulün yatırım aracı olup olmadığına ilişkin soruları için de uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki gayrimenkul bir yatırım aracı mıdır? İşte sosyal medyadaki o yanıtlar...

Dolar mı, altın mı, borsa mı? Bakın bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırmış! 

Altın, dolar ve borsa yatırımcıları bu hafta hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor. Bakın bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırmış...

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Borsada başarılı yatırım yapmanın 8 temel taşı

Borsa İstanbul’da gözler endeksin 8 bin 500 puanın üstüne çıkmasını beklerken, yatırımcılar da yüksek kar elde etmenin peşinde. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başarılı bir yatırım için yapılması gerekenleri 8 adımda anlattı.

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev satıp yatırım yapmak mı, kirayla yatırım yapmak mı mantıklı?

Konut satarak yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığı merak ediliyor. 100,8 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli bir hesap konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki ev satıp yatırım yapmak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

OSBde yatırım yapmanın avantajları Haberi

OSBde yatırım yapmanın avantajları


Sivas'ta OSB faaliyete geçtiği takdirde yatırım yapmak isteyen işletmelerin ne tür avantajlara sahip olacağı soruluyor. İşte o avantajlar: 


OSB'lerin kuruluş, yapım ve işletilmesi esaslarını düzenleyen 12/ 04/2000 tarih ve 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda OSB'ler: 'Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, kentleşmeyi yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, imalat sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmeleri ve geliştirilmeleri amacıyla, sınırları tasdikli arazi parçalarının gerekli altyapı hizmetleriyle ve ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler ve teknoparklar ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve OSB Kanunu hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri" olarak tanımlanmaktadır. Yatırım konularına göre karma OSB'ler ve ihtisas OSB' ler diye iki gruba ayrılmaktadır. 


I. OSB...