06 / 05 / 2024

Osmancık projeleri ne durumda

Osmancık projeleri ne durumda

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.

Çorum Osmancık’a modern itfaiye istasyonu!

Osmancık İtfaiyesi, Belediye Hizmet Kampüsüne inşa edilen yeni itfaiye binasının inşaatı tamamlandı

Çorum Osmancık OSB için kamulaştırmalar başlıyor!

Osmancık Organize Sanayi Yönetim Kurulu toplantısında OSB süreciyle ilgili çalışmalar değerlendirildi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Hamza Karataş, kamulaştırma işlemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Osmancık Belediyesi'nden vergi borcu uyarısı!

Osmancık Belediyesine borcu olan vatandaşların 6736 sayılı kanun gereği borç yapılandırması için müracaatlar alınmaya başlandı.

AKM'nin yerine yapılacak spor köyüne amatörlerden destek!

Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkıp, yerine yapmayı planladığı dev spor köyüne Ankara’daki amatör sporculardan tam destek geldi.

Dodurga'nın Alpagut Köyüne modern su deposu yapıldı!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı.

Çorum Osmancık'a 4 yeni yatırım müjdesi!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla Kültür Evinde bir araya geldi. Karataş, 4 yeni yatırımın da müjdesini verdi.

Osmancık Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi 21 Eylül'de!

Osmancık’ın tüm yerleşim alanlarını kapsayan Alt Yapı Projesi ile Atık Su Arıtma Tesisi 21 Eylül’de ihale ediliyor.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Osmancık şehirlerarası otobüs terminaline kavuşuyor!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, şehirler arası otobüs terminalinin 22 Eylül’de ihale edileceğini ve 300 günde tamamlanacağını bildirdi.

Osmancık Kalesi 2. Etap Restorasyon Projesi ihalesi 9 Eylül'de!

Osmancık’taki tarihi Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile gerçekleştirilecek olan 2. Etap Restorasyon Projesi 9 Eylül’de ihale edilecek.

TOKİ Çorum Osmancık'ta 198 konut inşa edecek!

Çorum’un Osmancık ilçesinde konut sahibi olmak için TOKİ’ye umut bağlayan ailelere sevindirici haber geldi. Belediye Başkanı Hamza Karataş, Çay mahallesine inşa edilen TOKİ’de 198 ailenin ev sahibi olacağını belirtti.

TOKİ Çanakkale Ayvacık kurası ne zaman?

160 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki TOKİ Çanakkale Ayvacık kurası ne zaman?

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

Osmancık projeleri ne durumda Haberi

Osmancık projeleri ne durumda

Osmancık ilçesinin ölçekli uygulama imar planının bulunduğunu ancak 1/5000 ölçekli nazım imar plamnın olmadığını belirtti. 

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti. 

Yeni imar planlannın hazırlanması ile adeta ilçenin yeniden imar edileceğini ifade eden Karataş "İlçemizin en büyük problemlerinden birisi iyi W imar plamnın olmaması. 1/1000 ölçekli uygulama imar planımı?, mevcut ancak çok eski. Asıl finemli olan ise 1/5000 Ölçekli narım imar planımız yok. Bu da ilçemiz/fe kentleşmeyi büyük bir sorım haline getiriyor. Vatandaşlarımız inşaat yapmak istediklerinde imar sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu sorunları tamamen çözmek ve düzenli bir şehirleşmenin temelini atmak için harekete geçtik" dedi. 

Yeni imar planlanma...