13 / 05 / 2024

osmangazi Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi

osmangazi Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Ahmet Arslan: Mega projeler en şiddetli depremlere bile dayanıklı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleriyle Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev yapıların çok büyük şiddetteki depremlerde bile ayakta kalabilecek şekilde tasarlanarak yapıldığını söyledi.

Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Osmangazi Köprüsü, TBMM'de konu oldu. Köprüye ilişkin 5 soru hazırlayan Tanal sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Ahmet Arslan: Senede 50 kilometre tünel yapıyoruz!

Kocaeli-Bursa yolunu da bölünmüş yol haline getirdiklerini aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü ve beraberindeki otoyol projesiyle kentin sanayi alanlarına erişim açısından merkez olduğunu bildirdi.

Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen garantiye ilişkin sorunlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen devlet garantisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sordu..

Ahmet Arslan'dan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Osmangazi Köprüsü'nün toplam işletme süresi göz önüne alındığında, topyekun kamu menfaati önemlidir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Osmangazi Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, bölgede yürüttüğü çalışmalar için kendisine teşekkür etti.

Ahmet Okur kimdir?

Eski Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur, 25 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Uşak Valiliğine atandı. Peki, Yeni Uşak Valisi Ahmet Okur kimdir? Ahmet Okur, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Ahmet Mete Işıkara: Depreme karşı güvenlikli konut alın!

Afete Hazırlık Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Vatandaşa şu öneride bulunuyorum, her ne olursa olsun başını sokabileceğin bir ev alma. Türkiye bir deprem bölgesi olduğu için deprem güvenliği olan bir ev

Maşlak İnşaatın acı günü! Ahmet Maşlak vefat etti!

Maşlak Makina ve İnşaat Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Maşlak yaşamını yitirdi. 14 Aralık 2011 tarihinde vefat eden Ahmet Maşlakın cenazesi 16 Aralık 2011 Cuma günü Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek

Ahmet Haluk Karabel Suriyeliler'e konut için arsa bakıyor!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, konteyner kentin kurulacağı Öncüpınar Gümrük Müdürlüğündeki alanda incelemelerde bulundu

osmangazi Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi Haberi

osmangazi Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi

Osmangazi Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Alipaşa Mahallesi’ndeki tarihi yapı Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırıldı. Toplam 210 metrekare alan üzerine bodrum+2 kat olarak hayata geçirilen tarihi yapıda ahşap karkas bölümü, kaba sıva işlemleri ile binanın çatısı da tamamlandı. Bunun dışında kayrak taşı ile kaplanacak avlu bölümünün zemini, beton dökülerek hazır hale getirildi. Aynı zamanda tarihi kimliğin ortaya çıkacağı binanın kapı, pencere, ahşap döşeme ve binanın orjinalinde yer alan kalem işleri de büyük bir titizlikle yapılıyor.

Tarihi binadaki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi mirasa sahip çıkma konusunda Türkiye’de öncü belediye olduklarını söyledi. Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi inşaatında sona...