16 / 05 / 2024

osmanlı devleti yapıları

osmanlı devleti yapıları

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı , Afrika'da bulunan Osmanlı Devleti dönemine ait yapıları restore edecek

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Kuruldu!

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar’da 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Nurullah Tanhan tarafından kuruldu.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

İzmir Lübbey'deki tarihi yapılar tescillendi!

Osmanlı döneminde, askerlerden kaçan eşkıyaların saklandığı köy olarak bilenen ve şimdilerde az sayıda insanın yaşaması sebebiyle hayalet köy olarak alınan İzmir'deki Lübbey bölgesindeki bazı yapılar, İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendi.

Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait yapılar yenileniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

Konya'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

İznik'te antik miras yapılar yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’te kültürel mirası ayağa kaldırmak için harekete geçti. Bakanlık desteği ile surlar rekonstrüksiyona tabi tutuldu. Osmanlı dönemi yapıları yenilendi.

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

osmanlı devleti yapıları Haberi

osmanlı devleti yapıları


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afrika'da Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan tarihi yapıların restorasyonu için çalışma başlattı. Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya ve Somaliland'da Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan onlarca tarihi yapı bulunuyor. Yapılar bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüşürken, hala bölge halkının hizmetindeki bazı binalar tarihi Türk yapıtları arasında yer...