23 / 12 / 2024

osmanlı mimarisi

osmanlı mimarisi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Samsun Tekkeköy Osmanlı mimarisiyle süslenecek!

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde belirlemiş olduğumuz bazı noktalar, çeşme ve binalarımızı Selçuklu ve Osmanlı mimari motifleri ile süsleyerek tarihi kimliğimizi çevremize yansıtacağız" dedi.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Kentlerdeki büyük projeler keyfi olamaz!

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Araplar, Osmanlı tarzı konut istiyor!

Sia & Moore Mimarlık'ın sahibi Banu Altay, "Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olaylar her ne kadar Türkiye gayrimenkul piyasasını etkilese de, bireysel alıcılar halen burayı birçok Arap ülkesinden daha güvenli buluyor" dedi...

Banu Altay: Araplar, evlerinde Osmanlı mimarisinden etkiler görmek istiyor!

Konut yatırımlarında Türkiye'yi markaja alan Arapların lüks ve ihtişamlı projeleri tercih ettiğini belirten mimarlık ofisi sahibi Banu Altay, "Osmanlı'dan etkilenen Araplar, evlerinde Osmanlı mimarisinden etkiler görmek istiyor" dedi.

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi, Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'ni Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edecek

24 bin 517 sivil mimarlık örneği koruma altına alındı!

Sayısız medeniyetin gelip geçtiği, giderken de kendinden birer iz bıraktığı Anadolu toprakları koruma altına aldı

Osmanlı mimarisiyle yapılan şadırvan, Üsküp'e taşınacak!

Balkanlar'daki Osmanlı yadi-gârı eserleri bir bir ayağa kaldıran Türkiye, ilk kez farklı bir çalışmaya imza atıyor

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mimarisi'nin İncileri sergilenecek!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

Bitlis Ahlat'ta Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeniden hayat buluyor!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde hayata geçirilen proje ile Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeni yapılan çeşmelerde yeniden hayat buluyor.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Tahran'da Mimar Sinan ve Osmanlı Mimarisi Konferansı düzenlendi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saatçi: "Mimar Sinan, Türkiye'yi dünyaya tanıtan önemli bir enstrümanımız. Bunu ne kadar çok işlersek o oranda kimliğimiz ve medeniyetimiz ortaya çıkar"

Göksun'a sosyal tesis inşa ediliyor!

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde taziye evi ve sosyal tesisin yapımına başladı.vatandaşların sosyal alanda ihtiyaç duyabileceği birçok özelliği içinde barındıracak Sosyal Tesis, Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa ediliyor.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Antalya Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Manavgat ilçesinde yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami ve türbesinin cami ve türbenin temeli atıldı.

2006 yılında Osmanlı mimarisi Alemdar'a geliyor!

2006 yılında Alemdar'da Doğa İnşaat'ın Doğa Ata Konakları projesi geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtıyormuş. Alemdar'da 40 dönümlük bir arazide gerçekleştirilen projedeki villalar 350 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

TOKİ İznik'e Osmanlı Mimarisi'nde ev yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin yıllık tarihi kültürel eserler sebebiyle tamamı koruma altında olan İznik'te şehrin dışında Osmanla Mimarisi'nde yeni binalar inşa edecek.

osmanlı mimarisi Haberi

osmanlı mimarisi

Boşnak Enstitüsünde gerçekleşen açılışa, fotoğraf sanatçısı ve sergi sahibi Kenan Surkovic ve Elvira Bojadzic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.


Surkovic, burada yaptığı konuşmada, fotoğraf sergisinin, Osmanlı'nın, Bosna Hersek ile Türkiye'deki kültürel mirasını tanıtmayı hedefleyen büyük bir proje kapsamında açıldığını kaydederek projenin en önemli kısmını, "Saraybosna'nın Osmanlı Mimarisi" adıyla birkaç ay içinde hazırlanacak monografinin oluşturacağını belirtti.


Sergide Saraybosna ile İstanbul'daki Osmanlı mimarisini tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Surkovic, bu iki şehrin birçok ortak yanı olduğunu ifade etti.


Surkovic, İstanbul'a gidip orada sanat veya siyaset alanında kariyer yapmış Bosna Herseklilerin varlığından bahsederek Saraybosna camilerinin ise Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi mimari atölyesinin projeleri olduğunu kaydetti.


Türkiye'de hazırlanan en iyi projelerin Saraybosna'da da gerçekleştirildiğine dikkati çeken Surkovic, "Saraybosna ile İstanbul'u birbirine bağlayan bir diğer unsur...