02 / 05 / 2024

osmanlı tapusuna nasıl ulaşılır

osmanlı tapusuna nasıl ulaşılır

Osmanlı dönemine ait arazi tapuları, Cumhuriyet tapusuna çevrilebiliyor mu? Osmanlı tapusu geçerli midir? Osmanlı tapusunun geçerliliği için hak düşürücü süre kaç senedir? İşte sorularınızın yanıtı...

TOKİ'nin indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik ikinci indirim kampanyasına başladı. Peki TOKİ'nin indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuya şerh nasıl yapılır?

Şerh ile taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları yazılabiliyor. Peki, tapuya şerh nasıl yapılır? Şerh için gerekli belgeler nelerdir?

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

Aile konutu nasıl satılır?

Medeni Kanun gereğince, eşlerden her biri diğeri ve üçüncü kişilerle her türlü hukukî işlemi yapabiliyor. Bu hak ile mesken tapusuna "aile konutu" şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu nasıl satılır?

Arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmamış; Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapıda kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, inşaatı bittiği halde kat mülkiyeti olmayan arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

Tarla arsa tapusuna nasıl çevrilir?

Tarla arsa sayılır mı? Gayrimenkul hukukuna göre tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın arsa niteliğine dönüştürülmesi mümkün müdür? Tarla arsa tapusuna nasıl çevrilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Osmanlı tapusu Antalya davası nasıl sonuçlandı?

Osmanlı tapusu Antalya davası neydi? Osmanlı tapusu Antalya ilini nasıl karıştırdı? Osmanlı tapusu Antalya ilinde nasıl karara bağlandı? Osmanlı tapusu Antalya davası nasıl sonuçlandı? İşte cevapları...

Osmanlı arşivine nasıl ulaşılır?

Osmanlı arşivine nasıl ulaşılır?: Osmanlı arşivinde soyağacı, tapu gibi konularda araştırma yapacak Türk ve yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişilerin tabi olacakları esaslar, "Arşivlerde Araştırma Esasları"nda açıklanıyor...

osmanlı tapusuna nasıl ulaşılır Haberi

osmanlı tapusuna nasıl ulaşılır

Osmanlı tapusunun geçerliliği!

Osmanlı zamanına ait tapu sahiplerinin en çok merak ettikleri husus bu Osmanlı tapusunun geçerli olup olmadığıdır. Osmanlı dönemine ait arazi tapuları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre Cumhuriyet tapusuna çevrilebiliyor. 


Ancak, Osmanlı tapusunun geçerliliği için 10 yıllık bir hak düşürücü süre bulunuyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bu karara göre tapu sahipleri dedelerinden kalma Osmanlı tapulu gayrimenkuller için kadastro çıktıktan sonra 10 yıl içerisinde dava açıp parasını veya arazisini alabiliyor. 


Osmanlı tapuları internette..

2009 yılı haberlerine göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Osmanlı Devleti sınırları içerisinde kalan ve daha sonra bağımsızlıklarını kazanan 25 ülkenin gayrimenkul kayıtlarını dijital ortama aktardı. 


Böylece bin 400'lü yıllardan bugüne kadar ülkelere ait kayıtlarda geçmişe yönelik sorgulama yapabilecek. Dünyada 19'u Arap, 15'i Balkan ve Avrupa,...