02 / 05 / 2024

osmanlı yapı projeleri

osmanlı yapı projeleri

İki ay kadar önce mahkemeden iflas erteleme talep eden Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında, projede olmayan bir dairenin satışını yaptığı gerekçesi ile dava açıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Kuruldu!

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar’da 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Nurullah Tanhan tarafından kuruldu.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Can Durmuş tarafından kuruldu.

TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 talep-başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri!

Dar gelirli aileler Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesi ile ilgili son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri...

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Osmanlı 1 Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı 1 Yapı Denetim Limited Şirketi Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli iel Ömer Emirhan Kalkan tarafından kuruldu.

Osmanlı Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Bingöl tarafından kuruldu.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin 72 milyar yuanlık alt yapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde 72 milyar 27 milyon RMB tutarında yatırım projeleri için düğmeye basıldı...

Yap işlet devret projeleri meclis gündeminde!

2010-2021 yılları arasındaki yap işlet devret projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Halk Yapı, Dilovası Sanayi Merkezi Projesi için sözleşme imzaladı!

Halk Yapı Projeleri Geliştirme A.Ş. ile Marmara Metal Mamulleri Ticaret A.Ş. arasında "Dilovası Sanayi Merkezi Projesi" için yüzde 50 - yüzde 50  gelir paylaşımlı olacak şekilde, "arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı sözleşmesi" imzalandı.

osmanlı yapı projeleri Haberi

osmanlı yapı projeleri

7 yıl hapsi istenen Bakırcı, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Bakırcı, hakkında açılan dava için “Normal bir şey” yorumu yaptı.


Yapımı tamamlanması gereken 2 bin kadar konutu bulunan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı, hakkında açılan davada, projede olmayan, belediyenin verdiği ruhsatta da görünmeyen bir blokta daire satmakla suçlanıyor. Dava dosyasına giren belgelere göre, Elvan Taşar isimli kişi Osmanlı İnşaat’tan eylül 2012’de bir daire satın aldı. “Beylife” isimli projeden daire alan Taşar Ailesi 70 bin TL’lik ödeme yaptı. Ancak bir süre sonra projenin ruhsat sorunu yaşadığı gerekçesi ile daire alımından vazgeçildi.


Şirketten paralarını isteyen Taşar Ailesi’ne 6 ay sonraya çek verildi. Verilen çek kullanıldı. Ancak 15 Mart 2013 tarihli çek ödenmedi. Ödenmeyen çek nedeni ile Taşar ailesi hacizlik oldu.


‘BELEDİYEDEN SORUN ÇIKTI’

Şirketten...