18 / 05 / 2024

otel ev konut projeleri

otel ev konut projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, haksız kazanç doğurduğu gerekçesiyle turizm tesisi ruhsatı bulunan fakat konuta dönüştürülüp satılan tüm projeler için bir genelge yayınladı. Ev Otel konseptini yasaklayan genelgenin tam metni haberin içerisinde yer alıyor..

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Ev almak isteyenler dikkat! Oranlar güncellendi!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte hem yeni ihtiyaçlarını karşılamak hem de ev - konut gibi hayallerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar bankaların faizlerini araştırıyor. İşte banka banka güncel konut kredisi faizleri...

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Karadağ'da otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngörüyoruz!

Karadağ ve Türkiye arasında önemli fırsatlar gördüğünü belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim özellikle de turizm, tarım ile otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngördüklerini dile getirdi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut kredisi faizleri düştü mü?

Konut kredisiyle ev almayı düşünen vatandaşlar güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. İşte 2020 yılının güncel kredi faiz oranları...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi güncel faiz oranları!

Ev veya konut satın almayı düşünenler güncel faiz oranlarını merak ediyor. Peki şu anda en düşük faizi hangi banka veriyor? Sıfır konut ve ikinci el konut kredisi faizleri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

'Ev' ile 'konut' arasındaki farklar nelerdir?

“Ev ile “konut” arasında önemli farklar bulunuyor. Konut, insanın barınma ihtiyacını karşıladığı mekan olurken, ev ise insanın kendini güvenlik içinde hissettiği yaşam alanı oluyor. 

Türkiye’de 24 milyon aile 'faizsiz konut sistemi'yle ev sahibi olacak!

Türkiye’de 24 milyon ailenin yarısı, ev alma hayalini hayata geçiremiyor. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi , faizsiz konut edindirme sisteminin çözüm olacağını belirtti.

Konut kredisiyle ev alacaklar dikkat!

Konut kredisiyle ev almayı düşünenlerin konut kredisi kullanırken yaptırılan başlıca sigortaları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisinde yaptırılan sigortalar...

Konut kredi faizi indi, bir ev parası vatandaşta kaldı!

Konut kredi faizlerinin 0, 79'a kadar düşmesiyle birlikte konut satışları artışa geçti. Yaşanan düşüşle birlikte 200 bin liralık bir konut kredisinde, bir ev parası kadar kar elde edilmiş oldu...

Değerli Konut Vergisi 'ev bozdurma' dönemini başlattı!

Bir yıl ertelenmesi beklenen “Değerli Konut Vergisi” ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Cevat Kazma, kanunun eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekerek, düzenleme yapılmaması halinde birçok kişinin evini satarak daha düşük değerli bir ev ya da evler satın alacağını söyledi...

otel ev konut projeleri Haberi

otel ev konut projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, turizm ruhsatı bulunan ancak konuta dönüştürülen projeler ile ilgili bir genelge yayınladı. Genelgede özellikle turizm bölgelerinde bir parsel üzerinde isteğe bağlı olarak konut ya da turizm tesisi yapılmasına yönelik ‘tercihli kullanım’ getirildiği belirtilerek, turizmi teşvik etmek için ‘tercihli kullanım’larda turizm tesisi inşaat emsalinin konut alanları inşaat emsaline göre daha yüksek olduğu vurgulanıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu genelge ile daha fazla inşaat hakkı alan ancak daha sonra konut satışı gerçekleştiren müteahhitlere dur diyerek maksada aykırı kullanımın önüne geçmeyi hedefliyor.
Genelge ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu durum turizmin gelişmesinin önünde bir engel oluşturuyor. Turizm alanı konuta dönüştürülerek kısa vadeli bir yatırım yapılmış oluyor. 
Genelge başta Boğaziçi kıyısı olmak...