16 / 05 / 2024

otellerin maliyeti

otellerin maliyeti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, yaptığı araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre Türkiye genelinde fiyat artışları nisan ayında yüzde 7,9 olarak gerçekleşti.

Fiyat artışları konaklama tesislerine de yansıdı!

Ağustos ayındaki fiyat artışlarının konaklama tesislerine yansıması, yüzde 11.7 oldu. Maliyet artışı yaşanan gider gruplarında ilk sırayı yüzde 21.5 ile temizlik malzemeleri aldı

Basit inşaat maliyeti 2018!

Genelde köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılan inşaatlar olarak karşımıza çıkan basit inşaatın 2018 yılı maliyet bedelleri belli oldu. İşte basit inşaat maliyeti 2018..

8 soruda bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır? 2018'de ortalama bir dairenin maliyeti ne kadar olacak?

Kagir ev inşaat maliyeti 2018!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türü oluyor. Peki Kagir ev inşaat maliyeti 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Taş bina inşaat maliyeti hesaplama 2018!

2018 yılının inşaat maliyet bedelleri dün Resmi Gazete'de yayımlanarak belirlendi. İşte taş bina inşaat maliyeti hesaplama 2018...

Bir dairenin maliyeti 2018!

2018'de uygulanacak daire inşaat maliyet bedelleri, bugün bedelli oldu. 2018'de bir dairenin maliyeti ne kadar olacak? Bir dairenin maliyeti 2018 nasıl hesaplanacak?

Villa inşaat maliyeti 2018!

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2018'de villa inşa etmek kaça mal olacak? Villa inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2018!

2018 yılında uygulanacak bina inşaat maliyet bedelleri bugün açıklandı. Peki, 2018'de mesken inşaatı ne kadara mal olacak? İşte bina inşaat maliyeti ve bina inşaat maliyeti hesaplama örneği..

2018 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile açıklandı. Peki, 2018 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? İşte yanıtı..

Villa inşaat maliyeti hesaplama örneği 2017!

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde villa inşa etmenin ne kadara mal olduğunu merak ettiğinizi düşünelim. İşte yeni verilere göre villa inşaat maliyeti hesaplama örneği 2017..

İşte Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen yaklaşık 2 milyon metrekare büyükle sahip taşınmazların arasında ünlü oteller ve restoranlar var. İşte, Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi..

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Dubleks ev maliyeti 2017!

2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri geçtiğimiz Ağustos ayında belli olmuştu. Peki, dubleks ev maliyeti 2017 ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullandığı Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, tahmin edilenden iki kat daha pahalıya mal olduğu söyleniyor. 650 milyon liraya yaptırılacağı hesaplanan ‘ek hizmet binaları’ maliyeti artırdı.

otellerin maliyeti Haberi

otellerin maliyeti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, yaptığı araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre Türkiye genelinde fiyat artışları nisan ayında yüzde 7,9 olarak gerçekleşti.

Enflasyonun üzerinde Otellerde maliyet artışlarının, enflasyonun üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin yapüğı araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre Türkiye genelinde fiyat artışları nisan ayında yüzde 7,9 olarak gerçekleşti. AKTOB verilerine göre aynı dönemde otellerdeki maliyet yükselişi yüzde 9 dolayında oluştu. Maliyetlerin en fazla arttığı bölümler yüzde 11 ile temizlik malzemeleri oldu. Bu grubu yüzde 10'u aşan olanlarla yiyecek ve içecek bölümleri takip etti.Alt gruplarda en yüksek maliyet artışı yüzde 31 ile meyve ve sebzede gerçekleşti. Onu yüzde 15 ile nakliyat ve un, yüzde 9 ile süt grupları...