17 / 05 / 2024

otomobil kasko sigorta

otomobil kasko sigorta

Türkiye Sigorta Birliği hem sıfır hem de ikinci el araçlarla ilgili Kasko Değer Listesinin, vatandaşların ve sigorta şirketlerinin mağdur olmaması için güncelledi. Liste bundan sora ayda 3 kere güncellenerek yayına verilecek.

Kasko şirketleri mesleğe özel indirim yapıyor? Hangi mesleğe, ne kadar indirim uygulanacak?

Sigorta firmaları riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uygulamaya başladığını açıkladı. Bu indirimlerden yalnız meslek sahibi değil, aileleri de faydalanabiliyor. İşte haberin detayları...

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Türkiye’de her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor. Sigorta şirketleri ise kasko oranını artırabilmek amacıyla klasik kaskoya kıyasla fiyatı yüzde 30 ile 60 bandında daha ucuz yeni kasko paketleri çıkartmaya başladı. Bu kapsamda, son 1 senede ucuz kaskolara olan talep 3 katına varan oranlarda arttı.

Kasko fiyatları üçe katlandı! Şirketler bazı modellere kasko yapmıyor! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Araç fiyatlarındaki artışın ardından gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrildi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış gösterdi" ifadesini kullandı.

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Eğer otomobiliniz varsa kaskoda böyle indirim alabilirsiniz!

Otomobil fiyatlarındaki artış beraberinde kasko ve sigorta fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Bu da sürücülerin bütçelerini zorlamaya başlayan durumlardan biri oldu. Uygun fiyatlı kasko almak isteyen sürücülere özel firmalar tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. 

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.

otomobil kasko sigorta Haberi

otomobil kasko sigorta

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), otomotiv sektöründeki sık değişen koşullar nedeniyle tarafların mağduriyetini en aza indirmek için "Araç Kasko Değer Listesi"ni ayda 3 kez güncelleyecek.

Sigorta şirketlerini tek çatı altında toplayarak tüm risklere karşı ortak çalışma imkanı sunan TSB, otomobillerin  kasko değerlerinin belirlenmesinde yeni bir uygulamaya gitti.

Ham madde ve lojistik temelli dünya çapında yaşanan aksamalar, Türkiye'de de sıfır araç teminini zorlaştırıyor. Bu durum zaman zaman ikinci el araç fiyatlarının, sıfır araç fiyatlarının üzerine çıkmasına neden oluyor. TSB, ikinci el araç fiyatlarındaki olağan dışı artışa ilişkin tespitleri neticesinde vatandaşların ve sigorta şirketlerinin mağdur olmaması için hem sıfır hem de ikinci el araçlarla ilgili Kasko Değer Listesi'ni güncelledi.

AYDA 2 KEZ YAYINLANIYORDU

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, sıfır araç piyasasında araç temininin zorlaşması ve araç fiyatlarında neredeyse haftalık artışlar yaşanması gibi...