16 / 05 / 2024

otomobil masrafları

otomobil masrafları

Hiç trafiğe çıkmasa, hiç akaryakıt kullanmasanız bile kapının önünde tuttuğunuz bir otomobilin yıllık faturası epey kabarık. Bu fatura 2023 zamlarıyla birlikte epey can yakacak gibi. İşte yatan bir otomobilin yıllık masrafı...

As Kibele Mermer Züccaciye İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Kibele Mermer Züccaciye İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emine Uz ve Dilek Yıldırım ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 19 Ekim'de Eyüp, Güzeltepe Mahallesi'nde kuruldu.

Tapu masrafları kime aittir?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılacak devir için öncelikle randevu alınıyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları kime aittir?

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Tapu masrafları hesaplama örneği!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için birtakım masraflar ödeniyor. Peki, tapu masrafları nasıl hesaplanır? İşte tapu masrafları hesaplama örneği..

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinde banka, tüketiciden bazı masrafları ödemesini isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Tapuda hibe masrafları 2015!

Tapuda hibe işlemlerinin gerçekleşebilmesi için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda hibe masrafları ne kadar? İşte, tapuda hibe masrafları 2015!

2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

otomobil masrafları Haberi

otomobil masrafları

Otomobilin yatırım aracı olarak görülmeye başlamasıyla birlikte sıfır otomobil almak pek çok gelir grubu için hayal haline geldi. Diyelimki arabanız vardı ya da bulup buluşturup bir otomobil aldınız. Bu sefer de yıllık masrafları ile başınız ağrıyacak zira otomobille ilgili her harcama kalemi yapılan zamlarla ikiye katlandı. TGRT Haber motorlu taşıtlar vergisi, trafik sigortası, kasko, bakım, servis, araç muayenesi, gibi kalemlerde yaşanan artışları tek tek ele aldı.

Otomobil almak giderek lüks bir hale gelse de toplu taşımadaki eksiklikler ve otomobil sevdası insanları otomobil sahibi olmak konusunda güdülüyor. Fiyatların aşırı yükselmesi ve taşıt kredilerine ulaşmada yaşanan sorunlar nedeniyle satışlar geriliyor. Otomobili olmayan ayrı dertli, olan ayrı çünkü; arabanın masrafı hiç bitmiyor.

Araç muayenesi, trafik sigortası, kaskosu, bakımı derken masraflar cep yakıyor. Yapılan hesaplamalara...