29 / 04 / 2024

otppark yönetmeliği konut projelerini nasıl etkileyecek

otppark yönetmeliği konut projelerini nasıl etkileyecek

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri!

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Site kat mülkiyeti yönetmeliği!

Site kat mülkiyeti yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik'te konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. İşte site kat mülkiyeti yönetmeliği metni..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlükte!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği ile birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketicinin, vadesi gelmemiş taksitlerini ödeyebilmesi veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilmes

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

Ön ödemeli konut satışların nasıl yapılacağına dair yasal hükümlere 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer veriliyor. İşte, ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği!

Konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak yönetmelik bu tarihten altı ay sonra yürürlüğe girecek. İşte konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği metni...

otppark yönetmeliği konut projelerini nasıl etkileyecek Haberi

otppark yönetmeliği konut projelerini nasıl etkileyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark yönetmeliğinde değişiklik gerçekleştirerek kentsel dönüşüme hız verecek uygulama gerçekleştirdi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; bina bazında gerçekleşen dönüşüm projelerinde alan sorunu yüzünden otopark ihtiyacı binanın bodrumunda ya da yakınındakinden çözlülemiyordu. Bu da riskli yapıların yenilenmesinin önünde engel olmasına sebep oluyordu. Bakanlık, ‘otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır olmadıkça da yapı kullanma izni verilemez’ maddesini değiştirerek sorunu ortadan kaldırdı. Bundan sonra kentsel dönüşümde 250 metrekare ve daha küçük parsellerin otopark ihtiyacı, bölge otoparklarından, yol boyu otoparkından ya da cep otoparkından giderilecek. 

Nasıl giderilecek?

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre, riskli yapı tespiti yapılarak yıkılan yapıların olduğu 250 metrekare ve daha küçük parsellerde inşa edilecek olan ve otopark ihtiyacı karşılanamadığı saptanan yeni yapılara yönelik...