14 / 05 / 2024

Oturma hakkı şartları

Oturma hakkı şartları

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.

Pek çok EYT’li bunu bilmiyor! Maaşınız bağlanmadıysa bu hakkınızı kullanabilirsiniz!

Henüz maaşı bağlanmayan EYT’lileri ferahlatacak bir uygulamayı pek çok kişi bilmiyor. Maaş bağlanana kadar avans çekme hakkı bulunuyor. Peki kimler avans çekebilir, şartları neler?

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

Erken emeklilik EYT’yi kaçıranlar için geri döndü! Bu şartları sağlayanlar emekli olabilecek!!

EYT fırsatını kaçıran kişiler bazı şartları yerine getirilmesi ile birlikte emekli olabilecek. Kısmi emeklilik sayesinde çalışan kişiler belirli yaşa ve prime sahip olmaları ile birlikte bu emeklilik hakkından faydalanabilecek.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Cumhurbaşkanı detayları açıkladı! İşte öğrencilere verilecek desteğin şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere başarı desteği verileceği açıkladı. Başarılı olan öğrenciler asgari ücrete göre başarı desteği alabilme hakkına sahip. ‘Başarı Teşvik Programı’ ile öğrencilerin eğitim masraflarına destek verilecek. İşte şartları...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir?

Mirasın reddi, kelime anlamı ile aynı anlamı taşıyor. Yasal mirasçılar yada atanmış mirasçılar bazı durumlarda reddi miras talebinde bulunabiliyorlar. Peki, reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Oturma hakkı şartları Haberi

Oturma hakkı şartları

Son dönemin en yaygın olarak kullanılan emlak terimleri arasında yer alan oturma hakkının ne anlama geldiği merak ediliyor. Oturma hakkı; Medeni Kanuna göre bir yapının tamamından ya da yapının bir bölümünden mesken olarak yararlanma hakkına verilen isim olarak biliniyor. 

Sükna hakkı olarak da isimlendirilen bu hak, Medeni Kanunun 823. maddesine dayanıyor. Oturma hakkına sahip kişi ya da kişiler; bir taşınmazın sahibi olmamalarına rağmen taşınmazdan yararlanma hakkını elinde bulundurmuş oluyorlar. 

Fakat oturma hakkı, taşınmazdan yararlanma imkanı ile sınırlı bir hak oluyor. Bu hak, söz konusu taşınmaz üzerinde tasarruf yapma hakkını sağlamıyor. Oturma hakkı sahibinin ya da sahiplerinin taşınmazı satma veya kiralama gibi işlemleri yapma yetkisi olmuyor.

Ancak ayni haklardan biri olan oturma hakkına sahip bir kişi, taşınmazın başka bir kişiye satılması...