02 / 05 / 2024

oturma ruhsatı yok

oturma ruhsatı yok

Oturma ruhsatı, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye deniyor. Peki, oturma ruhsatı yoksa ne olur?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya bugünden itibaren ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında bugünden itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenlemeye göre 5 Eylül'den itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek...

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

İzmit'te zemin etüdü olmayana ruhsat yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, zemin etüdü olmayan binalara ruhsat vermiyor.

Atakum'da 10 kat üzeri binaya ruhsat yok!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yatırım yapan müteahhitler ile bir araya gelerek yatırım projeleri hakkında konuştu.

Oturma izni olmayan ev satın alınır mı?

'Emlak Gurmesi' unvanlı inşaat mühendisi Serdar Dağıstan, konut alımında oturma ruhsatı, kat irtifakı ve kat mülkiyetiyle ilgili detayları paylaştı. İşte o haber....

Halkapınar-Salhane'de inşaat ruhsatı yok!

Konak Belediyesi, liman arkasında, HalkapınarSalhane bölgesi içinde inşaat ruhsatı veremeyecek

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Çukurova'da çöplerini yer altına almayana ruhsat yok!

Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine ‘yer altı çöp konteyneri’ni eklemeleri şartıyla inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.

Esnafın ruhsat harcı ödemesine gerek yok!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" dedi.

oturma ruhsatı yok Haberi

oturma ruhsatı yok

Oturma ruhsatı yoksa ne olur?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren oturma ruhsatı, yapının inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma iznine deniyor.


İskan olarak da bilinen oturma ruhsatının alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatı yoksa ne olur?


Oturma ruhsatı yoksa..

İmar Kanunun 31 nci maddesine göre İskan ruhsatı yani yapı kullanma izin belgesi bulunmayan binalarda, bir kısım kamusal nitelikli hizmetlerden yararlanılamıyor.


Elektrik, su ve doğalgaz vb. abonelikler bu tür binalara kural olarak verilmiyor. Ancak, kısmi yapı kullanma izni verilmiş ise izin verilen kısımlar bu hizmetlerden yararlanabiliyor. 


Ayrıca,...