05 / 05 / 2024

Oyak Buca Konutları mimari tasarımı

Oyak Buca Konutları mimari tasarımı

Oyak Buca Konutları, sunduğu mekansal zenginlikler ve planlanan sosyal alanlar sayesinde, mimarları Murat Aksu ve Umut İyigün’ün “insan odaklı mimarlık” yaklaşımının iyi örneklerinden biri olarak ayrışıyor.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunç Soyer Buca Metrosu için görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buca Metrosu inşaatı ve deprem konutları için görüşme gerçekleştirdi. 

Oyak Göksupark konutlarında Buderus ısıtma sistemleri güvencesi!

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün öncü markalarından olan Buderus’un yeni nesil yoğuşmalı kazanları Oyak Göksupark konutlarında kullanılacak...

TOKİ Buca'da yeni konutlar yapacak!

Buca ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, ilçeye TOKİ ile yeni konutlar yapacaklarını söyledi...

Oyak Göksupark Konutları iletişim!

Ankara Oyak Göksupark ev fiyatları minimum 191 bin TL'den başlıyor. Projede daireler 1+1'den 4+1 seçeneklerine kadar tasarlandı...

İzmir Büyükşehir'e Buca Konutları'ndan rekor gelir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlarla satışa çıkardığı Buca Konutları’ndan 37 tanesi daha sahibini buldu, büyükşehir satışa çıkardığı konutlardan 89 milyon 183 bin TL gelir elde etti.

Oyak Dragos Maltepe Konutları iletişim!

Oyak Dragos projesi İstanbul Anadolu Yakası Maltepe Cevizli Mahallesi'nde hayata geçirildi. Projede 1+1'den 4+1'e kadar daire tiplerine yer veriliyor...

Oyak Dragos Maltepe iletişim!

Oyak Dragos Konutları İstanbul Maltepe'de Omsan Lojistik arazisi üzerinde yükselecek. Oyak İnşaat imzası taşıyan projede 1+1'den 4+1'e ve dubleks konutlara yer veriliyor...

İzmir Buca Konutları'nda yeni fırsat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da hayata geçirdiği Buca Konutları'nın 46 tanesi daha satışa çıkıyor. Projede yer alan 3+1 dairelerin fiyatları, 159 bin ile 195 bin TL arasında değişiyor.

İzmir Buca Konutları'ndaki 23 daire satışa çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da hayata geçirdiği konutların 23 dairesini daha ihale yoluyla satışa sunuyor.

İzmir Buca konutları yeni sahiplerini buldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı Buca Konutları’ndan 52 tanesi daha sahibini buldu. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği ihalenin toplam satış rakamı ise 11 milyon TL'ye ulaştı.

İzmir Buca Konutları'nda yeni fırsat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da inşa ettiği konutların 71 dairesini ihale yoluyla satışa sunuyor. Satışlar için son başvuru tarihi 6 Şubat 2017. 3+1 dairelerin fiyatları, 167 bin ile 204 bin TL arasında değişiyor.

İzmir Buca Konutları'ndaki 34 daire 4 saatte satıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da kentsel dönüşüm projelerinde kullanmak için inşa ettiği konutların 34 dairesini ihale yoluyla satışa sundu. Büyük ilgi gören ihaleye 289 talep geldi. Konutlar 4 saat gibi kısa bir süre içinde satıldı.

Oyak Buca Konutları mimari tasarımı Haberi

Oyak Buca Konutları mimari tasarımı

İzmir Körfezi’ne hakim Buca sırtlarında inşa edilen ve iklimsel özelliklerin avantaja dönüştürüldüğü bir mimari anlayışla ele alınan Oyak Buca Konutları, kullanıcılarına sunduğu mekansal zenginlikler ve komşuluk ilişkilerini geliştirecek potansiyelde planlanan sosyal alanlar sayesinde, mimarları Murat Aksu ve Umut İyigün’ün “insan odaklı mimarlık” yaklaşımının iyi örneklerinden biri olarak ayrışıyor.


Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı ölçeklerde önemli mimari ve iç mimari projelere imza atan MuuM tarafından tasarlanan ve İzmir Körfezi’ne hakim Buca sırtlarında bir vadinin iki yamacına yayılmış, farklı etaplarda hayata geçirilecek bir konut yerleşimi olarak ele alınan Oyak Buca Konutları’nın 1. etabında yerleşim başladı.


MuuM kurucuları Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün tarafından, kullanıcıların konut ve sosyal yaşantılarına yönelik olanaklarının geliştirilmesi temel düşüncesiyle sosyal alanların yer aldığı ana avlu...