04 / 05 / 2024

öyğrenci yurtları deprem tehlikesi

öyğrenci yurtları deprem tehlikesi

Yaşanan doğal afetlerin ardından Çanakkale'deki birçok öğrenci yurdu, tadilatla eksiklerini gidermeye çalışırken velilerin yurtlara kayıt sırasında sordukları ilk soru depreme dayanıklılık oluyor.

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

Öğrenci yurtları depreme dayanıklı değil!

İzmir depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken, Sayıştay raporları depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha gündeme getirdi. Uyarılara rağmen karayolları deprem yönetmeliğine göre yapılmamış, öğrenci yurtları da depreme dayanıklı değil. 

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

Öğrenci yurtlarının denetimi TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Öğrenci yurtlarına ilişkin 7 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yükseköğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaysan Mobilya ile öğrenci yurtlarında yüzde 40 kapasite artışı!

Gaysan Mobilya, küçük yaşam alanlarında maksimum alan tasarrufu sağlayan multifonksiyonel ve ‘akıllı’ mobilyaları ile öğrenci yurtlarında yüzde 40’a varan kapasite artışı sağlıyor.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Bayburt'taki kız öğrenci yurtlarında sona gelindi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız öğrenci yurtları yanında yapılan Yüksek Öğrenim kız öğrenci yurtlarına öğrenci alımlarına başlanabilmesi için çalışmalar yoğunlaştı.

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

Özel öğrenci yurtları yönetmeliği!

Özel öğrenci yurtları yönetmeliği, 3 Aralık 2004 tarihinde 25659 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının tabi olacakları esaslar, iş ve işlemler ile denetim esaslarını düzenliyor...

öyğrenci yurtları deprem tehlikesi Haberi

öyğrenci yurtları deprem tehlikesi


Yaşanan doğal afetlerin ardından Çanakkale'deki birçok öğrenci yurdu, tadilatla eksiklerini gidermeye çalışıyor. Özel Öğrenci Yurtlarının yetkili ve sahipleri gazetemize yaptıkları değerlendirmede, öğrenci velilerinin kayıt sırasında ilk sordukları sorunun depreme dayanıklılık olduğunu belirtti. 


Adana Aladag'da özel bir öğrenci yurdunda 29 Kasını 2016'da çıkan yangın ve Çanakkale'de sıklaşan depremlerin ardından Çanakkale'de bulunan çok sayıda öğrenci yurdu, kolları sıvadı. Son dönemde yaşanan afetlerin ardından yaşanan can kayıpları halkı tedirgin etti. Özel öğrenci yurtları ise yenilenen yönetmeliğe uyum sağlayabilmek için tadilata girişti. Yaşanan olumsuzlukların ardından yurtlar yalnızca MEB tarafından denetlenirken artık bu denetime itfaiye ekipleri de katılmış durumda... 


Emre Parmak (Abidos Erkek Öğrenci Yurdu): "MEB ve İtfaiye düzenli olarak denetleme gerçekleştiriyor. Belirlenen eksikler kısa sürede tamamlanıyor. Yılda en az 2 kez denetleme yapılıyor. Daha önce...