06 / 05 / 2024

Özbekistan minare neden yıkılacak

Özbekistan minare neden yıkılacak

Özbekistan'da 700 yıllık tarihi minare depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yerine fıskiye inşa edilecek. 2,5 hektar alana Semerkant'taki ünlü Registan kültür kompleksi benzeri bir bina inşa edilecek.

Antalya'daki Kesik Minare'ye külah takıldı!

Antalya'da Kesik Minare olarak bilinen Şehzade Korkut Cami'nin minaresine külah takıldı. Takılan külah bazı kesimler tarafından tartışmaya neden oldu.

Özbekistan'daki 700 yıllık tarihi minare yıkılacak!

Özbekistan'da 700 yıllık tarihi minare depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yerine fıskiye inşa edilecek. 2,5 hektar alana Semerkant'taki ünlü Registan kültür kompleksi benzeri bir bina inşa edilecek.

Antalya Kesik Minare Camii neden müzeye dönüştürülmedi?

Kesik Minare Camii, Antalya Kaleiçi'nin bir simgesi. Yerli ve yabancı turistlerin ancak kapısından bakabildiği bu alan hani "Kaleiçi Açık Hava Müzesi" olacaktı?

Tapunuzu takip etmeniz için 10 farklı neden!

Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.

Kira stopajını neden kiracı öder?

Gerçek ve tüzel kişilere ait mülklerin işyeri amaçlı kiraya verilmesinde, kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi olan kira stopajını neden kiracı öder?

Maslak'taki dev ihale neden iptal edildi?

Şişli Belediyesi'nin, Maslak'ta yaptıracağı konuk evi ve ticaret - hizmet birimleri kat karşılığı yapım işi için 272 milyon 868 bin 189 TL'lik dev ihalesinin iptal ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ihale neden iptal edildi?

Giresun'da kaldırımdaki minare görenleri şaşırtıyor!

Yağlıdere ilçesinde ibadete 2013 yılında açılan Fatih Camisi'nin minaresi, camiden 10 yıl önce inşa edildi. Çevre yolu üzerinde kalan minare, hakkında yıkım kararı alınsa da kendine özgü görüntüsü nedeniyle ilçe halkının hizmetine devam ediyor.

İpekyolu ve Wyndham Hotel'den Özbekistan'da yeni işbirliği!

İpek Yolu Turizm Yatırımları’nın, Özbekistan’ın Tashkent şehrinde 2003’de yatırımını gerçekleştirdiği Dedeman Silk Road Tashkent Oteli 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren “Wyndham Tashkent” markası ile hizmet vermeye başlayacak.

Nef kolay yatırım neden farklı?

Nef Merter 14 projesi 270 bin TL'den, Nef Kağıthane 03 projesi 297 bin TL'den başlayan fiyatlarla kolay yatırım kapsamında satılıyor. Peki Nef kolay yatırım neden farklı?

Bahçeşehir Gölet Parkı projesi neden durdu?

Başakşehir Belediyesi'nin Bahçeşehir Göleti alanını 5 katına çıkaracak dere ıslahı çalışmaları neden durdu? İSKİ ve Başakşehir Belediyesi ne diyor? Bahçeşehir Göleti Eşkinoz Deresi ıslahı projesi ne zaman devam edecek? İşte cevaplar...

Bursa'da doğalgaz hattında patlama yangına neden oldu!

Bursa'da iş makinesi doğalgaz hattını patlattı. Patlama sonucu alev alan gaz yangına neden oldu. Bursa'da, iş makinesiyle altyapı çalışması için kazı yapılırken delinen borudan sızan doğalgaz alev aldı.

Su sayacı neden değiştirilir?

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Peki, su sayacı neden değiştirilir? Neden sökülür?

Güngören Genç Osman Camii'nin restorasyon çalışmaları neden uzadı?

Güngören’deki Genç Osman Camii’nin restorasyon işlemi planlanan süreyi bir yıl aştı ve maliyetler de yarı yarıya arttı.Güngören Genç Osman Camii'nin restorasyon çalışmaları neden uzadı?

Özbekistan minare neden yıkılacak Haberi

Özbekistan minare neden yıkılacak

Özbekistan'ın Andican şehir merkezinde 13. yüzyıldan kalma tarihi caminin minaresinin yerine fıskiye inşa edilecek. Özbekistan Başbakanın talimatına göre, tarihi minarenin de içinde bulunduğu 2,5 hektar alana Semerkant'taki ünlü Registan kültür kompleksi benzeri bir bina inşa edilecek. 


Azadlık radyosuna konuşan Andicanlı insan hakları savunucusu Saidcahon Zainabitdinov konu ile ilgili şunları anlattı: "Tarihi alan içindeki her şeyi ortadan kaldırılıyor. Tarihi minare caminin biraz önünde duruyor. Yetkililer buraya bir pano astı. Bu panoda minarenin yerinde bir fıskiye görünüyor. Ben inşaatçılara da sordum. Onlar da tarihi minarenin bozulacağını söylediler" Radyoya ismini açıklamadan konuşan yerel halktan bir tarihçi ise ortadan kaldırılması düşünülen minarenin 700 senelik olduğunu belirterek, "Bu minare 13. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiştir. 1882 yılında Ustalar Cihan ve Yusuf Ali'nin teklifi ile minare...