05 / 05 / 2024

Özelleştirme gelirleri ne kadar oldu

Özelleştirme gelirleri ne kadar oldu

Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1,6 milyar doları aştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Ankara'da özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da bulunan toplam 17 taşınmazı özelleştirecek. 7 Eylül olarak belirlenen ihale tarihi, 19 Eylül gününe ertelendi.

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne devredilen parselle ilgili imza kampanyası!

Didim’de mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine itirazına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

Özelleştirme gelirleri 70 milyar dolara dayandı!

Türkiye'de özelleştirme uygumalarından elde edilen gelir artmaya devam ediyor. Gelir tutarı 30 yılda 70 milyar dolara ulaştı. Bu yıl hedeflenen rakam 11 milyar lira...

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne verilen alan gündemde!

Hazineye ait olan Didim’de Planlarda Rekreasyon alanı olarak görülen 1020 parsel’in Hazineden alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verilmesinin ardından yerin ne amaçlı kullanılacağı ve rekreasyon alanı olarak yeniden kalması konusunda toplantı düzenlendi.

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özelleştirme İdaresi'ne gayrimenkul satma yetkisi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen maddeyle Özelleştirme İdaresi'ne kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki hisse ve gayrimenkulleri dahil her türlü varlıklarını satma konusunda yetki verildi.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Özelleştirme gelirleri ne kadar oldu Haberi

Özelleştirme gelirleri ne kadar oldu

Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası (GALATAPORT) ihalesi ile yapüırken, onu 482 milyon 325 bin dolar bedelli Hazine'ye ait İstanbul'daki bir taşınmazın satışı takip etti. 


Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirmelerin 1 milyar 219 milyon 675 bin 607 dolarlık kışımı tesis ve varlık satış veya devri yoluyla yapılırken, bedelli devirler yoluyla da 444 milyon 905 bin 949 dolarlık özelleştirme gerçekleştirildi. Böylece, Kurumun yılın ük yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1,6 milyar doları aştı. 


Ankara Son...