08 / 05 / 2024

Özkan Özçelik döviz açıklaması

Özkan Özçelik döviz açıklaması

Özkan Özçelik “Artan maliyetlere rağmen Ankara’daki çok sayıda konut projesi fiyatlarına zam yapmamak için direniyor ancak bu durum geçici. Maliyet artışı fiyatlara yansıtılmadığı için şu an konut almanın tam zamanı” dedi...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Karar açıklanmadan önce dolar ve euro almak isteyenler döviz kurlarındaki son durumu merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Euro kaç lira?

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Küresel piyasalarda merakla beklenen Fed faiz kararının ardından borsa, döviz ve altın tarafında önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle ne zaman atak yapacağı merak edilen ‘altın’ tarafında yatırımcının yüzü gülerken, diğer yatırım araçlarının durumu ne oldu?

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Geçtiğimiz ayın son haftasında, bankalardaki döviz mevduatının önemli ölçüde gerilediği ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre, söz konusu hafta içi bankalardaki döviz hesaplarında 2 milyar 948 milyon dolar gibi çok büyük bir rakamın çözüldüğü ortaya çıktı.

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Merkez Bankası verilerine göre döviz ve altın mevduat hesapları geçtiğimiz hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Peki bu çözülmenin nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan o kritik iddia...

Dünyanın en büyük döviz rezervi hangi ülkede? İlk sıraya şaşıracaksınız

En güncel veri kabul edilen 2021 Kasım ayı verilerine göre en çok döviz rezervine sahip merkez bankaları listelendi İşte tüm detaylar... 

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Türkiye'de döviz kurunun hızla artması nedeniyle hükümet harekete geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolardaki artışla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bakanlık, "Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımızca açıklanacak" dedi.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Özkan Özçelik döviz açıklaması Haberi

Özkan Özçelik döviz açıklaması

Birikimini dövizde tutan yatırımcı, son aylarda TL'ye karşı yüzde 20 civarında gelir elde edince, yatırımını konuta yöneltmeye başladı. Dövizdeki yükseliş nedeniyle artan maliyeti fiyatlarına yansıtmamaya çalışan Ankaralı proje sahipleri, 1-2 ay içinde fiyatlarda güncelleme olacağı uyarısı yapıyor.

Son günlerde projelerin satış ofislerinde hareketli günler yaşanıyor. Bir kaç aydan beri ziyaretçi dahi bulmakta zorlanan satış ofislerinde bir anda artan satışlarda "yastık altı dövizlerin" önemli rolü bulunuyor. Döviz fiyatlarındaki büyük artışları değerlendirip, henüz fiyatı yükselmeyen proje konutlardan satın alarak, çifte kazanç elde eden yatırımcılar, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle deyim yerindeyse “beli bükülen” inşaat sektörüne yeniden can getirdi.

Marka projeler olumsuz süreçten çok etkilenmese de bir anda totalde yüzde 17-18 oranında artan maliyetler nedeniyle fiyat güncellemesi yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorlar.

185 metre yüksekliğiyle tamamlandığında Ankara’nın...