06 / 05 / 2024

Özlüce Kilisesi restorasyon

Özlüce Kilisesi restorasyon

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Çoban tarafından kuruldu.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Rumeli Hisarı'ndaki restorasyon 2 yıl sürecek!

İstanbul’un tarihi simgesi Rumeli Hisarı uygulanmayan restorasyon projesi sebebiyle ayakta zor duruyor. 6 yıldır kurtarılmayı bekleyen Rumeli Hisarı’nın kale ve burçları bakımsızlık yüzünden kapalı halde...

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

Özlüce Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Muğla ili, Menteşe ilçesi sınırları içerisinde bulunan Özlüce Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Nilüfer Özlüce'de cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak!

Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı yeni projeyle Özlüce Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki işletmeler, cephe sağlıklaştırması yapacak. 

Trend GYO Bursa'daki 2 ticari birimin 2018 değerleme raporunu yayınladı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bursa Özlüce'deki 2 ticari ünitenin 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Özlüce Kilisesi restorasyon Haberi

Özlüce Kilisesi restorasyon

Bursa'da metruk bir durumdayken Nilüfer Belediyesi tarafından 2006'da restore edilerek Kültürevi yapılan Özlüce Kilisesi, 2013'te mahkeme kararı ile belediyenin elinden alındı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne devredildi.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

CAMİ YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER

Kapısına kilit vurulan tarihi binaya yıllarca hiçbir müdahalede bulunulmayınca, yapıda çatlaklar meydana geldi. Durumu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bildirerek yıkılma tehlikesini vurgulayan Nilüfer Belediyesi, 2016'da tekrar girişimde bulundu ve binanın tadilatını yapmak için tekrar kendisine tahsis edilmesi talebinde bulundu. Fakat yapının ibadethane dışında bir amaçla kullanılamayacağı ve buranın cami yapılacağı belirtildi. 

TARİHİ BİNA DÜN GECE YIKILDI

Yapıdaki çatlaklar her geçen gün derinleşince 2019'da Nilüfer Belediyesi, yıkım uyarısı yaparak tekrar yapının belediyeye kiralanmasını talep etti. Fakat talebi yine reddedildi. Bütün bu girişimlere rağmen 7...