06 / 05 / 2024

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında tek mesken şartını yerine getiren özürlü vatandaşların emlak vergisinden muafiyeti için "Özürlü emlak vergisi formu"nun doldurulması ve belediyeye teslim edilmesi gerekiyor...

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu!

İndirimli Bina Vergisi uygulamasından faydalanmak için belediyeye verilmesi gereken Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu...

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Karayolları, İstanbul'da gayrimenkul satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Tuzla Aydınlı Mahallesi Hudutları Dahilinde Bulunan 3 bin metrekare yüzölçümlü 888 parsel sayılı taşınmazın içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 2 bin 875 metrekarelik hissenin satışını gerçekleştirecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Zirai Karantina Müdürlüğü'ne ait binanın tahliye edilmesi meclis gündeminde!

Zirai Karantina Müdürlüğü'ne ait binanın boşatılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da 8.1 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Beyoğlu Emlak Müdürlüğü 7, Topkapı Emlak Müdürlüğü hazineye ait 6 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 8 milyon 140 bin TL olarak belirlendi.

Beylikdüzü Belediyesi'nden 7.6 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Mülkiyeti Beylikdüzü Belediyesi'ne ait olan Yakuplu ilçesinde yer alan 13 adet gayrimenkul toplamda 7 milyon 600 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu Haberi

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

Özürlü emlak vergisi formu!

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında tek mesken şartını yerine getiren özürlü vatandaşların emlak vergisinden muaf olabilmesi için aşağıdaki formun doldurarak ilgili belediyeye verilmesi gerekiyor.


Özürlü emlak vergisi indirimi formu..


MESKENİ OLAN (İNTİFA HAKKINA SAHİP OLANLAR DÂHİL) ÖZÜRLÜLERE AİT İNDİRİMLİ BİNA VERGİSİ BİLDİRİM FORMU


Tarih:   ...../....../......



............................BELEDİYE BAŞKANLIĞINA



Emlâk Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum.



Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2'yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamakta olup bu mesken muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanılmaktadır.



Bu bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim.



ADRES:                                        ...