19 / 05 / 2024

Palmira daeş

Palmira daeş

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Dae Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Dae Mühendislik Limited Şirketi Kadıköy'de Deniz Ertürk tarafından kuruldu.

DAEŞ'ın Ankara'daki binası 1 milyon 200 bin liraya satılıyor!

Ankara’da geçtiğimiz yıl terör örgütü DAEŞ’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, “kitabevi” olarak bilinen ancak örgütün çocuklara eğitim verdiği binaya ‘komple satılık’ ilanı asıldı. Binanın değeri 1 milyon 200 bin lira.

Yabancı yatırımcı Türkiye ekonomisine güveniyor!

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye'nin ekonomisine güvendikleri söyleyerek, Türkiye'ye gelecek için yatırım yaptıklarını belirtti.

Palmira Antik Kenti'ndeki yıkım görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira Antik Kenti'ndeki yıkımı görüntüledi. IŞİD tarafından ele geçirilen yerde Tetrapylon anıtını ile Roma tiyatrosunun ön cephesi tamamen yıkıldı.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

TOKİ'den Cerablus’a 3 bin konut!

Suriye'nin kuzeyinde PKK ve DAEŞ teröründen arındırılan bölgelere sivillerin dönüşleri devam ederken, Türkiye'nin Cerablus ve Çobanbey'e toplu konut projesi hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Musul yeniden imar edilecek!

Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için yapılan hazırlıklar, istikrarın desteklenmesi, kurtarılan bölgelerde yeniden imar ve mülteciler konularının ele alındığı belirtildi.

Ramadi'nin altyapısının yüzde 70'i hasarlı!

Irak'ta geçen yılın son aylarında terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan Enbar'ın merkezi Ramadi kentindeki altyapının yüzde 70'inin hasarlı olduğu bildirildi.

ÇÜ'de temel atma ve toplu açılış töreni gerçekleşti!

Ömer Çelik, "DAEŞ gibi terör örgütünün, İslamiyet'in kutsal kavramlarını istismar ederek insanlığa tehdit oluşturduğu, ülkemizin PKK gibi bir terör örgütü karşısında tehditlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde karşılıklı fikirlere saygıyı korumalıyız''

Suriye'deki Palmira kentinde restorasyon başlıyor!

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

Almanya Irak'a yeniden inşa için 500 milyon avro borç verecek!

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.

Antik Palmira yok oluyor!

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek, 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde molotofkokteyli atılarak yakılan Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek.

Palmira daeş Haberi

Palmira daeş

Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi, DAEŞ militanlarının antik Palmira kentinde Roma döneminden kalma tarihi kemeri havaya uçurduğunu bildirdi. "Zafer takı" olarak bilinen kemerin iki bin yıllık olduğu düşünülüyor. DAEŞ militanları antik kentte iki tarihi eseri de havaya uçurmuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de haberi doğruladı. Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Mamun Abdülkerim, "Bu, antik kentin sistematik bir şekilde yok edilmesidir. Amfitiyatro ve sıra sütunları da yıkmak istiyorlar. Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " açıklamasını yaptı. Yıkımın savaş suçu olduğunu belirten UNESCO'nun Genel Müdürü Irina Bokova, "DAEŞ"in Suriye halkını bilgisinden, kimliğinden ve tarihinden mahrum bırakma çabalarına karşı uluslararası topluma birlik olma" çağrısında bulundu. Ağustos ayının başında Baalşamin Tapınağı'nı yıkan örgüt geçen ay ise üç kule...