18 / 05 / 2024

Pamukkale ören yerleri

Pamukkale ören yerleri

Başaran Ulusoy "TÜRSAB Müze Girişimleri, uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, tecrübeli personeli ile Pamukkale ören yerinin, ören yerleri arasında ilk sırada yer almasını sağlamıştır" dedi.

Müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri güncellendi...

Turizm sezonu boyunca Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes ören yerleri gece 00.00'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi. 

İstanbul Valiliği'nden su baskını mağdurlarına konutlar için 5 bin lira, iş yerleri için 10 bin lira nakit desteği! 

İstanbul Valiliği, Esenyurt ilçesinde yağıştan zarar gören konutlar için 5 bin TL, iş yerleri için 10 bin TL yardım ödemesinin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Mülk sahibi olduklarını söyleyen bir grup Pamukkale yolunu trafiğe kapattı!

Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan kara yolu, mülk sahibi olduklarını öne süren bir grup tarafından trafiğe kapatıldı. Yola 'Tapulu özel mülkiyettir, girilmez' yazısı asıldı.

Pamukkale'de ev sahibini öldüren zanlı tutuklandı!

Denizli Pamukkale'de alacak meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavga sırasında ev sahibini tüfekle vurarak öldüren zanlı tutuklandı...

Ankara Keçiören'e dev meydan!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi'nin önünde yeni meydan düzenlemesi yapıyor. Keçiören metro duraklarının da bulunduğu meydanda,tören alanı, amfi tiyatro, havuz, gezinti yerleri ve oturma grupları yer alacak.

Keçiören'e dev meydan!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi'nin önünde yeni meydan düzenlemesi yapıyor. Keçiören metro duraklarının da bulunduğu meydanda, tören alanı, amfi tiyatro, havuz, gezinti yerleri ve oturma grupları yer alacak.

Bakanlık'tan Antalya için yeni sit kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun tarihi ören yerleri çevresinde belirlenen bölgelerin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı tescil edilmesi talebini onayladı. Buna göre başta Alanya olmak üzere, Manavgat, Serik.

Denizli Pamukkale'de ormanlık alanda yangın çıktı!

Pamukkale ilçesinde orman alanında piknik ateşinden çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı. Rüzgarın, yaklaşık 2 hektar orman alanında etkisini sürdüren yangını söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirildi.

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müzelerden elde edilen gelir yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Kapadokya'da turizm balon turları ile büyüyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Pamukkale ören yerleri Haberi

Pamukkale ören yerleri

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Pamukkale'nun en çok turist çeken ören yeri olduğunu belirterek, bunda uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları ile tecrübeli personeli, modern giriş kontrol sistemlerinin etkisi olduğunu söyledi. 


Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) 2010 ve 2013 yıllarında açmış olduğu "Müze ve Ören Yerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi" ihalelerini kazanan TÜRSAB Müze Girişimleri'nin 154 müze ve ören yerinin 3 yılı aşkın süredir işlettiğini, bunlar arasına 2014 yılı başında Pamukkale Hieropolis ören yerini de dahil olduğunu bildirdi. 


Pamukkale ören yerinde kamu-özel sektör ortaklığının güzel bir örneğinin sergilendiğini dile getiren Başaran Ulusoy, müşteri memnuniyeti, kafe, restoran işletmeciliği, geçiş-kontrol ve biletleme gibi alanlarda...