30 / 04 / 2024

Pamukkale turizmi

Pamukkale turizmi

Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından UNESCO'nun dünya miras listesinde bulunan turizm merkezlerinden "Beyaz Cennet' Pamukkale, kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt ve Akköy mahallelerinde yaklaşan turizm sezonu öncesinde çalışmalara hız verildi.

Pamukkale turizmde zirveyi bırakmıyor!

DENİZLİ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Örenyeri’nin, bu yıl ilk 8 aylık verilere göre ören yerleri arasında en fazla ziyaret edilen yer olduğunu söyledi.

Pamukkale'nin geliri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gidecek!

Denizli Pamukkale'nin geliri Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Denizli'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin işletmesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine ( TÜRSAB ) devredildi...

Pamukkale'yi iki günde 26 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi, girişin ücretsiz olduğu Kurban Bayramının üçüncü ve dördüncü günü, yağışlı havaya rağmen yaklaşık 26 bin kişi ziyaret etti...

Pamukkale'de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açılacak!

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde fizik tedavi rehabilitasyon merkezi kurulması ve sağlık turizmi yatırımları için düşünülen plan yolda...

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm termal turizmi canlandıracak!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla inşa edilen pansiyonlarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Turan, dönüşümün Pamukkale için, önemli yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Mehmet Ergün Turan Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projelerini ziyaret etti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapmakta olduğu konut ve sosyal tesislerde incelemelerde bulundu.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Pamukkale Karahayıt'ta oteller yüzde yüz doldu!

Yarı yıl tatili için yapılan rezervasyonlarla Pamukkale ile Karahayıt'ta otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bildirildi. Vatandaşlar, "beyaz cennet" Pamukkale 'ye akın etti.

Denizli Pamukkale'de ormanlık alanda yangın çıktı!

Pamukkale ilçesinde orman alanında piknik ateşinden çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı. Rüzgarın, yaklaşık 2 hektar orman alanında etkisini sürdüren yangını söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirildi.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...

Pamukkale turizmi Haberi

Pamukkale turizmi

Her yıl yerli ve yabancı iki milyondan fazla turisti ağırlayan Pamukkale, Karahayıt ve Akköy'de belediye ekipleri tarafından yıpranan çöp konteynerleri tamir edilerek yeniden boyandı. Turizm merkezlerinin sokak ve caddelerine yeni çöp kutuları ve çöp konteynerleri monte edildi. 



BOYAMALAR YAPILACAK 

Turizm sezonunun açılışına kadar çalışmaların belediyeye bağlı temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bölgedeki bine yakın çöp konteynırın, tamir temizlik ve boyama işlemlerin yapılacağını söyledi. Gürlesin, "Ülkemizin ve ilimizin önemli turizm merkezlerini barındıran bölgemizde başlattığımız çöp konteyneri tamirat, boyama ve yeni konteyner montaj çalışmalarımız turizm sezonu başlayana kadar bitirilecek. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzur içinde tatillerini yapmalarını sağlayacağız. Çöp konteynerlerinden oluşabilecek çevre kirliliği, kötü koku ve görüntü kirliliğinin de bu çalışmamızla önüne geçeceğiz"...