26 / 07 / 2024

Pandemi süreci kiracı tahliye davası

Pandemi süreci kiracı tahliye davası

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiramı ödemekte zorlanıyorum ve dükkanı bir başkasına devretmek istiyorum.Kiraya veren ise zaten buna yanaşmıyor. Hatta kendisinin kullanacağını ve bu nedenle tahliye davası açacağını söylüyor. Buna hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Pandemi süreci gayrimenkul sektöründe çalışan kadınları nasıl etkiledi?

Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu, sektörde çalışan kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini açıklayan rapor yayınladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi pandemi boyunca esnaftan kira almayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, pandemi süreci boyunca  Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm süreci kiracıları nasıl etkiler?

Kira sözleşmesi gibi sürekli borç doğuran bir sözleşmede kiracı olan vatandaşın kısa bir süre içerisinde binanın yıkılacağından haberdar edilmesi gerekir.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Pandemi süreci kiracı tahliye davası Haberi

Pandemi süreci kiracı tahliye davası

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Haziran ayının 22’sinde ilk yılı dolan kira ödediğim bir dükkanım var. İşlerim iyi gitmediği için kiralarımı ödemekte çok zorlanıyorum ve bu nedenle de dükkanı bir başkasına devretmek istiyorum. Sözleşmemizde devir yetkisi yok. Kiraya veren ise zaten buna yanaşmıyor. Hatta kendisinin kullanacağını ve bu nedenle tahliye davası açacağını söylüyor. Buna hakkı var mı? Beni hemen çıkarabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Haziran ayının 22’sinde ilk yılı dolan kira ödediğim bir dükkanım var. İşlerim iyi gitmediği için kiralarımı ödemekte çok zorlanıyorum ve bu nedenle de dükkanı bir başkasına devretmek istiyorum. Sözleşmemizde devir yetkisi yok. Kiraya veren ise zaten buna yanaşmıyor. Hatta kendisinin kullanacağını ve bu nedenle tahliye davası açacağını...