02 / 05 / 2024

Panorama Bursa müzesi ne zaman açılacak

Panorama Bursa müzesi ne zaman açılacak

Kente değer katacak en önemli projelerimizden biri olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da sona gelindi.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Panorama müzesi görücüye çıktı!

Turizm Derneği ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, inşaatı devameden Panorama Müzesi ile ilgili konuştu.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Panorama 1326 müzesi Yılmaz Vural’ın başını döndürdü!

Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörleri arasında yer alan Yılmaz Vural, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde adeta büyülendi.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Panorama Bursa müzesi ne zaman açılacak Haberi

Panorama Bursa müzesi ne zaman açılacak


Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu yansıtacak olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbenin yerleştireceği çatı kısmında çalışmalar başladı. Dünya’nın en büyük ikinci tam panoramik müzesi olacak olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin görsel bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da tüm detaylar ortaya çıktı. Bursa'nın fethi ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu en gerçekçi şekilde ziyaretçilere aktaracak panoramik resmin başlangıç noktası Saltanat Kapı olarak belirlendi. Osmanlı’nın köklü tarihini ifade edecek Ulu Çınar, Cilimboz Deresi, Pınarbaşı Suyu, Gökdere gibi yerler ve günlük hayatı simgeleyen Türkmen kadınları, insan figürleri, koyun sürüleri ile çoban köpekleri gibi ayrıntılar da panoramik resimde yer alıyor.


 
2017 YILINDA HİZMETE AÇILACAK



Panoramik resim ve 3 boyutlu platformun yapıldığı İstanbul’daki Panoramik Sanat Yapım Müzecilik A.Ş.'nin...