21 / 05 / 2024

para transferi

para transferi

Dünyanın en büyük transfer şirketlerinden olan Wise, kara para aklamada önlem almadığı gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Denetleme Kurumu tarafından 310 bin sterlin ceza ödemeye mahkum edildi.

Göçmenlerden 500 milyar dolarlık para transferi!

Göçmenlerden 500 milyar dolarlık transferi yapıldı. Pew Research Center tarafından yayınlanan rapora göre göçmenlerin 2000 yılından bu yana toplam para transferi 500 milyar doları aştı...

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlayacağı açıklandı. Buna göre, İstanbullular, artık İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kendi İstanbulkartları arasında veya istedikleri başka bir kullanıcının İstanbulkart'ına ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin TL oldu. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 20 bin TL limit üzerinden yapılmaya başlandı.

Para transferi yapanlar dikkat! FAST limiti artırıldı!

Para transferinde FAST limiti yükseltildi. Bankalar arasında 7/24 süratli para transferi yapılmasına olanak sağlayan FAST limitinin artırıldığı duyuruldu. İşte detaylar.

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 

Kripto varlık platformlarına para transferi Yapı Kredi Mobil’den yapılabilecek!

Yapı Kredi'nin yaptığı açıklamaya göre, kripto varlık platformlarına para transferi Yapı Kredi Mobil’den gerçekleştirilebilecek...

Müjde! EFT'de saat sınırı kalkıyor!

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) adlı yeni bir ödeme sistemi geliştirildiğini ve artık farklı banka hesapları arasında para transferi işlemlerinin (EFT) saniyeler içinde, istenilen gün ve saatte yapılabileceğini açıkladı.

Yabancıya konut satışı 40 bine ulaşacak!

Yurtdışından gelen yolcuya yanında 5 kilogram altın getirme hakkı tanınca, şimdiye kadar yurt dışına para transferi sorunu yaşayan vatandaşlar soluğu Türkiye'de aldı. Hakan Bucak, son dönemde özellikle İran'dan altınıyla gelip hem ev hem vatandaşlık alan kişi sayısının artığını belirtti.

Bankaların faiz dışı kazançları 106.2 milyar TL'ye ulaştı!

2019 yılında faizden 420.4 milyar lira elde eden bankaların, faiz dışı kazançları 106.2 milyar TL'ye ulaştı. Bu kazanç ise para transferi, bakiye sorgulama, fatura ödeme, hesap işletim ücreti gibi kalemlerden oluşuyor.

Tapu Takas ile güvenli para transferi mümkün!

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

İstanbul Finans Merkezi'ne teşvik verilmeli!

Ucuz Para Transferi (UPT) Genel Müdürü Erol Ulu, İstanbul Finans Merkezi'nin bahtını kurması için marka olması, marka olması için de teşvik verilmesinin şart olduğunu açıkladı.

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

İmar hakkı transferi 2015!

Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak amacı ile imar hakkının transfer edilmesi için Bakanlık tarafından çalışmalar yapılıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İşte imar hakkı transferi 2015...

para transferi Haberi

para transferi

Para transferi ve ödemeler konusunda hizmet vere finans şirketi Wise, kara para aklamayı önlemede yeterli önlemleri almadığı iddiasıyla Abu Dabi'deki düzenleyici kurum tarafından para cezasına çarptırıldı.

310 bin sterlin para cezasına çarptırılan transfer şirketinin, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şubesi, ekonomi düzenleme kurumunun standartlarını karşılayamadı.

BAE gözlemcisi, platform aracılığıyla herhangi bir kara para aklama vakası tespit edilmediği ve Wise'ın BAE’li yetkililerle işbirliği yaptığı için cezasının indirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Wise’ın kara para aklamayla mücadele standartlarını karşılamak için yeterli seviyede sistemler kurmadığı ve bu konuda çalışma yapmadığı belirtildi.

Cezayı gerektiren ihlaller arasında, yüksek riskli müşterilerin fonlarının kaynağının belirlenmemesi ve doğrulanmaması bulunuyor. 

Ayrıca, müşterilerin riske dayalı değerlendirmesinin bir parçası olarak uyruğunun da dikkate alınmaması ceza gerektiren etkenlerden biri olarak görüldü.

Ceza sonrası Wise hisseleri ise yüzde 0,3 veya 1,2p artarak...