28 / 10 / 2024

parayı faize yatırmak mantıklı mı

parayı faize yatırmak mantıklı mı

Ev almak mı, faize yatırmak mı hangisi daha mantıklı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Evini satıp parayı faize koymayı düşünenler dikkat!

Çoğu yatırımcı ev satıp parayı faize koymanın mantıklı olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yaparken,, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda herkesin merak ettiği o sorunun yanıtını verdi.

Konut fiyatları 2025’in 2. çeyreğinde artacak!

Yaptığı açıklamada yüksek faizlere işaret eden Rams Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, "Bugün 10-20 milyon TL’si olanın parasını faize yatırdığını fakat talebin çok, arzın yetersiz kalmasıyla konut fiyatlarının 2. çeyrekte artacağını söyledi.

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Konut sahipleri evleri nakit paraya dönüştürme, faize yatırma peşine düştü! 

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar ve piyasanın sorunları, ev sahiplerini evlerini satarak parayı faize yatırmaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer parasını faize yatıranları uyardı! Yarına zengin olmak diye bir şey yok!  

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmasının ardından mevduat faizleri tarihi rekor kırarak yüzde 55 seviyelerine kadar yükseldi. Mevduat faizine para yatıranların sayısı her geçen gün artarken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den uyarı geldi. 

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp faize koyacaklara uyarı: Siz de evsiz olabilirsiniz! 

Çoğu yatırımcı ev satıp parayı faize koymanın mantıklı olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Mert Başaran'dan konuyla ilgili uyarı geldi. İşte o paylaşım... 

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...

Zorlu süreçten geçen müteahhitler, Müteahhitler Odası kurulmasını istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği, inşaat sektörümde yaşanan zorlu süreci masaya yatırmak için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda tüm üyelerin görüş ve önerilerini tek tek dinleyen  Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, müteahhitler odası kurulması gerektiğini söyledi. 

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Arsa ve tarla yatırımı için Bursa ve çevresinde gelecek vadeden bölgeler

Arsa, tarla yatırımına olan ilgi son dönemde artıyor. Küçük birikimlerle toprağa yatırmak isteyenler, doğru adresi bulmak araştırma yapıyor. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Bursa ve çevresinde gelecek vadeden yerleri açıkladı.

Yeni ev alacaklar dikkat: Bunu yaparsanız kredi öderken de cebinize para kalır! 

Yeni konut alacaklara faiz önerisi geldi. Peki konut kredisi çekmek mi mantıklı, parayı faize yatırmak mı? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 

Mevduat faizleri adeta alev aldı! İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024!

Enflasyon karşısında parasının değer kaybını önlemek isteyenler paralarını mevduat faizine yatırmak istiyor. Peki, 250 bin Türk Lirası için hangi banka ne kadar faiz veriyor. İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024...

parayı faize yatırmak mantıklı mı Haberi

parayı faize yatırmak mantıklı mı

Elinde belirli bir miktar parası olan hemen herkes parasını iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Hürriyet'ten Gaye Kobal ve Barış Özkan'ın haberine göre, kimi parasını faizde tutarken, kimi de ev ya da araba satın alıyor. Gerçekleştirilen tüm bu yatırımların ortak amaçları da insanların birikimlerini artırma isteği. Durum bu şekilde olunca da neye yatırım yapılacağı da merak ediliyor.  

Bundan 10 sene önce toplamda 150 bin lirası olan bir yatırımcı, paraısnı dolara, faize ya da gayrimenkule yatırsaydı ne olurdu? 

Eğer parasını faize yatırsaydı

2011 yılı başlarında toplam 150 bin lirası olan bir yatırımcı her ay, aylık olarak mevduat yaptığında 2021 yılının Nisan ayı sonunda yaklaşık olarak net 379 bin 367 liraya ulaşmış oluyordu. Parasını faize yatıran yatırımcının 10 sene sonundaki nominal getirisi de yüzde 153 oldu.

Eğer gayrimenkul alsaydı

Yine aynı yatırımcı 2011 Ocak'ta...