28 / 07 / 2024

Paris-La Villette mersin

Paris-La Villette mersin

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi, Paris'in en büyük mimarlık okullarından biri olan Paris-La Villette'nin Yüksek Lisans öğrencilerini Mersin'de ağırladı. Fransa'dan gelen 15 mimarlık öğrencisi, MEÜ'lü öğrenciler ile birlikte araştırma yaptı...

11 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 32586 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre 11 ilde acele kamulaştırma yapılacağı açıklandı. Kamulaştırma yapılacak iller Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Malatya,  Muğla, Manisa, Mersin, Niğde ve Osmaniye olarak belirtildi.

Hükümet hazine arazilerinin satışına başladı! 3 ilde 634 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çanakkale, Muğla ve Mersin illerinde yer alan 11 hazine arazisini 634 bin 425 TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 25 peşinat ile 24 taksit imkanıyla satıyor...

Mersin metrosunda kredi engeli!

Mersin metro hattı Meclis'te engelle karşılaştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, metro için talep ettiği borçlanma yetkisine onay verilmedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yangından hasar gören, Aksaray, Adana, Nevşehir, Muğla, Osmaniye, Mersin'de, yörenin dokusuna uygun yeni köy evleri inşa edilecek.

Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Mersin'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Mersin Akdeniz'de kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor. Belediye tarafından Naçarlı Mahallesi'ndeki iki katlı bina yıkıldı.

Paris'teki caminin yerine oyun merkezi yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösündeki cami tahliye edilerek kapatıldı. Belediyenin de cami derneğine daha küçük bir ibadet yeri önerdiği ve burayı multimedya merkezi haline getirmeyi planladığı açıklandı.

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.

Mersin Mezitli'nin değeri yükseliyor!

Mersin ilinin Mezitli ilçesi yapılaşmada bölgenin lideri durumuna gelirken, iş yeri açma oranı da yaklaşık 3 katına çıktı.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Paris-La Villette mersin Haberi

Paris-La Villette mersin

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi, Paris'in en büyük mimarlık okullarından biri olan Paris-La Villette'nin Yüksek Lisans öğrencilerini Mersin'de ağırladı. Fransa'dan gelen 15 mimarlık öğrencisi, MEÜ'lü öğrenciler ile birlikte Mersin'in tarihi kent merkezinde atölye çalışmaları yaparak, projeler geliştirdiler. Tarihi kent merkezlerinin gelecekleri üzerine projeler üretilmesi amacıyla MEÜ Mimarlık Fakültesi ile Ecole Nationale Superieure d'Architecture del Paris-La Villette'nin işbirliğinde uluslararası bir workshop düzenlendi. 'Mersin Kent Merkezinde Yürümek' başlığıyla Mersin'in tarihi kent merkezini ele aldı. Özellikle kentsel yaşamla kent mekam arasındaki ilişkilerin çalışıldığı workshop kapsamında öğrenciler tarafından kentsel tasarım projeleri geliştirildi. 


Türkiye...