02 / 05 / 2024

parsel büyüklükleri ve bina cepheleri

parsel büyüklükleri ve bina cepheleri

Parsel, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin düzenlenmiş şekline deniyor. Peki, parsel büyüklüğü nedir? Parsel büyüklüğü nasıl tespit edilir? İşte yanıtı...

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgeyi açıkladı ve ilkbaharı işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari'de peş peşe meydana gelen depremler ile ilgili konuştu ve 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyerek, ilkbaharı işaret etti. İşte o açıklama...

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara Denizi'deki fay haritası ve fayların ürettiği deprem büyüklükleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan uyarı: 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir: Deprem üretebilecek o illeri peş peşe sıraladı

İllerin üreteceği depremlere vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan‘dan yeni bir uyarı geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyüklüğü 5 ve 7'nin üzerine deprem üretebilecek 6 ili peş peşe sıraladı.

Nef Arsa Dikili ön lansmanda! Metrekaresi 10 bin 500 TL'den başlayan altyapısı hazır parseller! 

Nef Arsa Dikili'de ön lansman süreci ile beraber satışlar başladı. Peki Nef Arsa Dikili'de parsel büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte Nef Arsa Dikili ile ilgili merak edilenler...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi: 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem bekliyorum! Hemen bakın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o bölgede 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o ile son dakika uyarısı geldi. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini aktardı ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kahramanmaraş'ta 4,1 ve Malatya'da 3.3 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 7.03 kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

SON DAKİKA: Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde deprem oldu!

Ege Denizi'nde saat 19.05'te meydana gelen deprem, 4,7 büyüklüğünde ve 7,99 kilometre derinliğinde kaydedildi.

AFAD peş peşe açıkladı! Son dakika! 5 ve 6 arası büyüklükte 47 deprem oldu! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu güne kadar 22 bin 500'e yakın sarsıntı meydana geldiğine dikkat çekti. Sezer, yalnızca 5 ve 6 arası büyüklükteki artçı depremlerin sayısının 47 olduğunu da açıkladı. 

parsel büyüklükleri ve bina cepheleri Haberi

parsel büyüklükleri ve bina cepheleri

Parsel büyüklüğü nedir?

Parsel, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin düzenlenmiş şekline deniyor.


İmar planında gösterilen çeşitli bölgelerde imar planı ile getirilmiş farklı hükümler yoksa, yapılacak ifrazlarda, elde edilecek yeni parsellerin asgari ölçüleri, arazi meyilli, yol durumu, mevcut yapılar vb. gibi mevkiin özellikleri ile bu parsellerde yapılması mümkün olan yapıların ölçüleri ve ihtiyaçları da gözönünde tutularak tesbit olunuyor.


Parsel genişlikleri:

1. İkamet ve ticaret bölgelerinde:

a) 4 kata kadar (4 kat dahil) inşaata müsait yerlerde:

aa) Bitişik nizamda: (6.00) m. den,

ab) Blok başlarında: Yan bahçe mesafesi + (6.00) m. den,

ac) Ayrık nizamda: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (6.00) m. den, az olamaz.


b) 9 kata kadar (9 kat dahil) inşaata müsait yerlerde:

ba) Bitişik nizamda: (9.00) m. den,

bb) Blok başlarında: Yan bahçe...