03 / 05 / 2024

parsel no sorgulama

parsel no sorgulama

Kadastro parseli, imar parseli, parsel cephesi, parsel derinliği... Tüm bu soruların yanıtını arıyorsanız, 'Parsel nedir?' e tıklayın...

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

TOKİ sıra numarası öğrenme! TOKİ kura çekiliş no nasıl öğrenilir?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekiliş heyecanı sürüyor. TOKİ kura çekilişlerini takip edenler, kura çekimi sırasında okunan sıra numaralarını araştırmaya başladı. Peki, TOKİ kura çekiliş numaramı nereden öğrenebilirim? İşte, TOKİ kura sıra no sorgulama sayfası!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Ada parsel sorgulamasına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? sorusuna yanıt!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

Parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapıldığını belirtti.

Akiş GYO Caddebostan gayrimenkulü için ruhsat başvurusu yaptı!

Akiş GYO İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 106, Ada No. 1435 ve Parsel No. 39'da kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi talebiyle Kadıköy Belediye Başkanlığı'na müracaat etti.

Emlak Konut GYO Başakşehir Tatarcık parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Başakşehir Tatarcık Mahallesi'nde yer alan 126/16, 133/5 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan değerleme raporuna göre; gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 164 milyon 300 bin 710 TL oldu.

Emlak Konut GYO Ümraniye parsellerinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, İnkilap Mahallesinde yer alan 1840/119 parsel no.lu taşınmaz için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Başakşehir Tatarcık parsellerinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Mahallesinde yer alan 126/16, 133/5 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Tuzla parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesinde yer alan 0/2404,2405,2408,2462,6864,6866, 6867,6869,6870 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Kayabaşı parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mahallesinde yer alan 443/64,65 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

parsel no sorgulama Haberi

parsel no sorgulama


Parsel nedir kavramıyla ilgili tanımlar şöyle; 


Kadastro Parseli: Kadastro yapıldığı zaman oluşmuş, mülkiyeti tescilli parseldir.


İmar Parseli: İmar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklidir. 


Parsel Cephesi: Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesidir. Genel olarak, köşe başına rastlayan parsellerde geniş yol üzerindeki kenar parsel cephesidir. İki yolun genişliklerinin eşit olması halinde dar kenar parsel cephesidir. İki veya daha fazla yola cephesi olan parsellerde, ön, arka ve yan cephelerin tayini, adadaki diğer parsellerin konumları, mevcut binalar ve yapı nizamı dikkate alınarak belediyesince belirlenir. 


Parsel Derinliği: Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatlarının en uzun ve en kısa olanının uzunluklarının ortalamasıdır.


En Az Parsel Alanı: Parselin, imar planı ile belirlenmemiş ise bu Yönetmelik ile belirlenmiş...