28 / 04 / 2024

parselasyon hesaplama

parselasyon hesaplama

Parselasyon, ham arazi üzerinde yapılan çalışma olarak nitelendiriliyor. Bu çalışmalar kapsamında, taşınmaz mallar birbirinden ayrılıyor. Peki, parselasyon nasıl hesaplanır? Parselasyon uygulamasında nasıl bir süreç izlenir?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Kira beyanname hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için beyanname verilerek kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira beyanı nasıl hesaplanır? İşte kira beyanname hesaplama 2015...

İşyeri çöp vergisi hesaplama 2015!

Belediye gelirleri arasında işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çöp vergisi de bulunuyor. Peki, iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi nasıl hesaplanır? İşte işyeri çöp vergisi hesaplama 2015..

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015...

Tapu bağış harcı hesaplama 2015!

Tapuda yapılan mülkiyet devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi herhangi bir bedel almaksızın da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı ne kadar? İşte tapu bağış harcı hesaplama 2015..

Tapu harcı hesaplama!

Taşınmaz malını elden çıkaran kimselerin satış işlemini gerçekleştirmeleri için alıcısı ile birlikte tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, harç ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama formülü...

Emlak vergisi hesaplama aracı 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Ödenecek bedel, taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. İşte emlak vergisi hesaplama aracı 2015..

TEFE ÜFE'ye göre kira hesaplama!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde kira sözleşmesinin 1 senenin sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. İşte TEFE ÜFE'ye göre kira hesaplama formülü..

5 yıl içinde satılan gayrimenkul vergisi hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Mevzuatı gereğince; 01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin 5 yıl içerisinde elden çıkarılması sonucu doğacak kazanç vergilendiriliyor. İşte 5 yıl içinde satılan gayrimenkul vergisi hesaplama 2015 kuralları..

Kira gelir vergisi hesaplama programı!

Mesken veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır? İşte kira gelir vergisi hesaplama programı...

Yenimahalle 15899 ada 3 parselin parselasyon planı askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, Ankara Yenimahalle Demet mevkiinde 15899 ada 3 parsele ait parselasyon planı askıya çıktı. Askı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kazlıçeşme parselasyon planı askıya çıktı!

İstanbul Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi muhtelif parsellere ait 1/1000 ölçekli Parselasyon Planı bugün askıya çıktı. Kazlıçeşme parselasyon planı 5 Mart 2015 tarihinde askıdan inecek...

Ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015!

Gelir vergisi kanunu gereğince; evini kiraya veren kimselerin belli bir oranın üzerinde gelir elde etmesi halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. İşte ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015...

parselasyon hesaplama Haberi

parselasyon hesaplama

Parselasyon nasıl hesaplanır?

Parselasyon, ham arazi üzerinde yapılan çalışma olarak nitelendiriliyor. Bu çalışmalar kapsamında, taşınmaz mallar birbirinden ayrılıyor.


Parselasyon, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak şekilde yapılıyor. Parselasyon işlemleri, plan sınırları içerisinde bulunan ve henüz düzenlenmemiş arazilerin şekillendirmesini sağlıyor. 


Parselasyon planı; Parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemini gösteren plan olarak tanımlanıyor. Peki, parselasyon nasıl hesaplanır?


Bu plan, uygulama imar planına, mevzuata ve plan notlarına uygun yapılaşmaya temel oluşturmak ve kamu hizmet alanlarının kamu eline geçişini sağlamak amacı ile hazırlanıyor. 


İmar planlarına göre yapılan parselasyon uygulamaları; belediye ve mücavir alan içinde ise belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor.


Bu...