14 / 05 / 2024

Parsellerde yapılanma şartları nelerdir

Parsellerde yapılanma şartları nelerdir

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan parsellerde yapılanma şartları nelerdir? Merak ediyorsanız yönetmelikte yer alan maddeler ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dul ve yetim aylığı şartları nelerdir? Kimlere dul ve yetim aylığı bağlanır? İşte uzmanından yanıtları…

Sosyal güvenlik uzmanı Melis Elmen, dul ve yetim aylığı ile ilgili akıllara takılan sorulara açıklık getirdi. Dul ve yetim aylığı bağlanma şartlarını tek tek açıkladı. Detayları haberimizde…

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

İŞKUR, huzurevlerine KPSS şartı olmaksızın personel ve işçi alımı için online başvuru sürecini başlattı. İlgilenen adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilme fırsatını yakalayabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilirler. Hangi kadrolarda alım yapılacak, şartlar neler? 

Aile Bakanlığı ağustos ayı müjdelerine doymuyor. Şartları sağlayanlar 12 ay para ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yapıldı. Şartları sağlayan vatandaşlara 12 ay destek ödemesi yapılacak.

3 bin 368 personel alımı yapılacak! Şartlar belli oldu

İŞKUR tarafından yayımlanan yeni ilanda özel sektör firmaları için 3 bin 368 temizlik görevlisi alınacağı açıklandı. Belirtilen şartları taşıyan adaylar, ilan tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. İşte tüm şartlar...

Yapı Kredi anında adınıza tam 500 TL yatıracak!

Giyimden teknolojiye, gıdadan mobilyaya kadar pek çok alanda kampanya düzenleyen Yapı Kredi, yeni bir kampanya daha hazırladığını duyurdu. Yapı Kredi, şartları sağlayan müşterilerinin hesabına tam 500 TL aktaracağını paylaştı.

Memur, personel ve işçi alımı yapılacak! Şartlar açıklandı

Kamu sektöründeki istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla, 4 farklı bakanlık bünyesinde toplamda 140.867 memur, personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İşte tüm şartlar...

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerin yeniden yapılanma sürecinde finansal destek paketleri ve krediler açıklanmaya başlandı. Bu çerçevede yalnızca deprem bölgesinde değil, deprem riskli bölgede yaşayan kişilerin evini yıkmak yerine güçlendirmesi için 240 bin TL’ye kadar kredi sağlanabiliyor.

PTT iki ayda bir ödeme yapıyor! Şartları taşıyorsanız hemen paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım ödemelerine son sürat devam ediyor. Bu ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. İşte ödemelere dair detaylar!

Ofisten konuta dönüş beklenen ilgiyi görmedi! Ofise rağbet katlandı! 

Konutta arz krizini hafifletmek üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ticari+konut kullanımlı parsellerde yapılmış ofislerin konuta dönüşümüne imkan sunan uygulamanın beklenen talebi görmediği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Aile destek ödemelerine ek bir de buna bakın! Hanelere ödeme yapılacak, şartlar uyuyorsa hemen başvurun

Aile destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Fakat bunun haricinde de vatandaşlara ödemeler yapılıyor. İşte bir ödeme hakkındaki tüm detaylar...

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 3000 bekçi personel alımı yapacak! Başvuru şartları nelerdir?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü 3000 bekçi alımı yapılacağı bildirilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçi alımı için başvuruları ne zaman -nasıl yapılacağı, şartları merak konusu oldu. İşte EGM 3000 bekçi personel alımının detayları…

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Parsellerde yapılanma şartları nelerdir Haberi

Parsellerde yapılanma şartları nelerdir

Parsellerde yapılanma şartları nelerdir?

Bir parselde yapılanmanın olabilmesi için parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmiş olması gerekiyor.


Ayrıca parselde yapılanma için yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şartı aranıyor. Konu ile ilgili diğer şartlar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde 24. maddede yer alıyor.


Madde 24 - 

Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez. (Ek cümle:RG-1/6/2013-28664) Kentsel dönüşüm ve gelişme alanları hariç, yerleşme alanlarında yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şarttır. İlgili kurum ve kuruluşların, yerleşme alanlarında teknik altyapının götürülmesiyle ilgili gerekleri ivedilikle yerine getirmesi zorunludur.


Parselasyon planına göre müstakil...