22 / 07 / 2024

Paşalimanı Poyrazlıya RES

Paşalimanı Poyrazlıya RES

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi'ndeki RES sayısı her gün artıyor. Konuyla ilgili Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: Bu rüzgar santralleri önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, bölgenin eko sistemini de bozuyor' dedi.

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

Yapılan ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Borsa eğitmeni Gani Gülaydın, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu maaşı almak için Bağ-Kur’a ödenen 6 bin TL primle Koç Grubu hissesi alınsa emeklilikte paşalar gibi yaşanacağını söyledi. Peki vatandaş ne tepki verdi!

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

A101’de Yudum ayçiçek yağı 45,50 TL’ye, 9 parça tencere seti 1.990 TL’ye, Paşabahçe 6’lı kâse 64,90 TL’ye düştü!

A101, her hafta olduğu gibi yine gelecek haftanın indirimli ürünlerinin yer aldığı aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda, 27 Temmuz’da Yudum ayçiçek yağı 45,50 TL’ye, 9 parça tencere seti 1.990 TL’ye, Paşabahçe 6’lı kâse 64,90 TL’ye düşecek. İşte 27 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

Sancaktepe Paşaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli plan askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Paşaköy Mahallesi, 599 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Silivri 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul İli, Silivri İlçesi, Mahmut Şevket Paşa-1 RES Projesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Zühtüpaşa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, 280 ada, 29 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

Sancaktepe ilçesi, Paşaköy Mahallesi Atayolu Paşaköy Bağlantı Projesi 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

Bodrum'u 12 ay yaşatacak proje: Swıssotel Resıdences Bodrum!

Çağdaş Holding tarafından Yokuşbaşı'nda hayata geçirilen Swissôtel Residences Bodrum Hill, hem doğanın içinde hem de şehir merkezindeki konumuyla 12 ay boyunca Bodrum'u yaşatmayı vaddediyor.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Koyun Adası'nın yarısı satılıyor!

Yarısı satışta Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1,7 milyon metreküp yüzölçüme sahip Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı, Kuzeybatı Gayrimenkul tarafından satışa sunuldu.

Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı satışa çıkarıldı!

Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1 milyon 700 bin metrekare yüzölçümlü Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı satışa çıkarıldı.

Silivri 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES (18 MW) Projesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Paşalimanı Poyrazlıya RES Haberi

Paşalimanı Poyrazlıya RES

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi ndeki Rüzgâr Enerji Santralleri'nin (RES) sayılarının sürekli artması tepkilere yol açıyor. 


Konuyla ilgili yakınmalarını dile getiren Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: ' Mahallemize, iki yıl önce bir adet rüzgar gülü kurulmuştu. Şimdi de, geçtiğimiz hafta içinde iki rüzgar santralinin daha temeli atıldı. Bu rüzgar santrallerinin sayılarının önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, doğal esen rüzgarın yönünü değiştirdikleri gibi bölgenin eko sistemini de bozuyor. Turistik adamıza ve mahallemizdeki yazlıklarına gelenler, bu duruma tepki gösteriyorlar. Ancak mahallemizde yaşayan yerli vatandaşlardan birçoğu, rüzgar enerji santrallerini yapan şirkete arazi sattıkları için gerekli tepkiyi göstermiyor. Bu arada şirket de, yeni rüzgar santralleri yapmak için mahalledeki arazileri ucuza kapatıyor. Eskiden köy olan mahallemizdeki 'Poyrazlı Köyü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği"...