08 / 05 / 2024

pasif ev modelleri

pasif ev modelleri

Türkiye'ye enerji faturasının yüzde 35'i konutlardan geliyor.%90 tasarruflu pasif ev dönemi Enerji tasarrufu sağlayan model Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Pasif evlerde elektrik, ısınma ve su gideri neredeyse sıfır...

Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı? Prefabrik ev modelleri nasıl tasarlanmaktadır?

Prefabrik evleri alacak ya da yaptıracak olan vatandaşlar, bu yapılara dair en küçük ayrıntıları bilmek istiyor. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları…

Ev tipi güvenlik kameralarının çok satanları! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Çağımızın problemi güvenlik kaygısı, ev tipi güvenlik kameralarını giderek popülerleştirirken en çok satan modelleri inceledik. Fiyatları ve özelikleri şöyle…

131 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik evler kaç TL? 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan Vatandaşlar, prefabrik ev modelleri ve fiyatlarını araştırıyor. Metrekare ve oda sayısı farklılık gösterebilen prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak da inşa edilebiliyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Zaman kazandıran Beko mikrodalga fırınlar! İşte Beko mikrodalga modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Mutfaklarda kullanımı yaygınlaşan elektrikli ev aletlerinin başında mikrodalga fırınlar geliyor. Fazla yer kaplamayan ve zamandan da tasarruf sağlayan Beko mikrodalga modelleri ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!

Son zamanlarda yalıtım, kapı ve pencere sistemi nedeniyle enerji tasarrufu sağlayan pasif ev modeli, iklimle mücadele konusunda ön plana çıkıyor.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Koronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışma modeli hayatımıza iyice yerleşti. Demay A.Ş Genel Ortağı ve Müdürü Ali Gökçiler, pandemi sonrasında değişen trendlere uygun olarak yeni ev üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

SEPEV, Etimesgut’taki villayı Pasif Ev'e dönüştürdü!

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği, Etimesgut’ta yer alan 250 metrekarelik bir villayı Pasif Ev haline getirdi.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Dönüşümle, yeni binalarda yüzde 90 enerji tasarrufu sağlanabilir!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, pasif ev kavramından türeyen ve biyo iklimsel tasarımı hedefleyen multi konfor yapıların sürdürülebilir olduğunu, ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri de göz önünde bulundurduğunu söyledi.

İzocam, 'Multi Konfor Binalar'a dikkat çekiyor!

İzocam, Pasif Ev prensiplerini temel alarak geliştirilen “Multi Konfor Binalar”a dikkat çekmeye devam ediyor. Multi Konfor’a nasıl ulaşılacağı konusunu sık sık gündeme getiren İzocam, Enerji Verimliliği’ne Multi Konforun olumlu katkılarını vurguluyor.

pasif ev modelleri Haberi

pasif ev modelleri

Türkiye'ye enerji faturasının yüzde 35'i konutlardan geliyor. Enerjinin yüzde 80'i ise ısıtma-soğutma için kullanılıyor. Şu anda Türkiye'deki binaların yüzde 85'inde ısı yalıtımı yok. Son dönemde ise elektrik ve su faturalarından bunalan vatandaşları rahatlatacak alternatif bir konut modeli ortaya çıktı. Özellikle Avrupa'da yaygın olarak kullanılan 'pasif ev' konsepti Türkiye'ye de getirildi. 


SOBA-KLİMAYA GEREK YOK 


Dairenin duvarlarına 18 cm'lik mantolama ile yalıtım yapılan ve özel bir boru sistemi döşenen bu evlere bir de sıfır hava geçişi olan pencereler yapılıyor. Yazın soğuk kışın sıcak olması için duvara açılan deliklere özel aparatlar yerleştic riliyor. Sistem kışın dışarıdaki havayı ısıtıp, yazın ise soğutup öyle evin içine girmesini sağlıyor. Ayrıca çatıya yağmur suyunu arıtarak kullanılmasını sağlayan bir düzenekte kuruluyor ve güneş panelleri de takılıyor. Neredeyse günlük ihtiyaç...