15 / 05 / 2024

patent alma işlemleri nasıl

patent alma işlemleri nasıl

Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girmesinin patent başvurusu yapmamış kentlerle zor olacağına işaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “KOBİ’lerimizin patent ve marka başvuru sayısını iki katına çıkarmak zorundayız” dedi...

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma hakkı işlemleri tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin 29 Kasım 2017 tarihinde başlayan yeni pay alma hakkı kullandırılması işlemleri dün tamamlandı. 

TOKİ Ankara Haymana başvuru işlemleri!

1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Ankara Haymana başvuru işlemleri...

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

patent alma işlemleri nasıl Haberi

patent alma işlemleri nasıl

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda TÜSİAD, TÜRKONFED ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’ konulu toplantının açılışında konuştu. Onatça “Birkaç yıl içerisinde KOBİ’lerimizin patent ve marka başvuru sayısını iki katına çıkarmak zorundayız” dedi.


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, 16 kentinden patent başvurusu dahi yapmamış Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesinin zor olacağını belirtti.  


Onatça, 2002 yılında sayısı 1.874’ü bulan patent başvuru sayısının 2012 yılında 11.599’a, 1.784 olan tescil edilen patent sayısının ise 7.816’ya ulaştığını söyledi. Onatça, hem başvurulan hem de tescil edilen patent sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını ama yine de yetersiz kaldığını kaydetti.


Destek olmazsa yapamazlar


TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, “İller bazında...