15 / 05 / 2024

patentsiz kentler

patentsiz kentler

Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girmesinin patent başvurusu yapmamış kentlerle zor olacağına işaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “KOBİ’lerimizin patent ve marka başvuru sayısını iki katına çıkarmak zorundayız” dedi...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Bakan Murat kurum açıkladı! Yarısı Bizden Kampanyası ile küçük uydu kentler yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Hülya Uğuz Yedievli'den Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı!

Sürdürülebilir Yaşam Alanları Uzmanı ve Ekonomist Hülya Uğuz Yedievli’nin 2. kitabı olan Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler çıktı...

GYODER Dayanıklı Kentler Webinarı 14 Aralık'ta!

GYODER Sürdürülebilir Kentsel Gelişme: Dayanıklı Kentler Webinarı 14 Aralık tarihinde 14:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Dirençli kentler nasıl inşa edilmeli?

2050 senesinde dünya nüfusunun 9,7 milyara, 2100 yılında ise  11,1 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Artan nüfus ile beraber  inşa ve yönetim yollarında radikal değişimin kaçınılmaz olurken dirençli kentler bir hayli önem kazandı. Peki dirençli şehirler nasıl kurulacak? İşte detaylar...

Uydu kentler kurulmalı!

Ege Koop. Genel Başkanı ve gazeteci Hüseyin Aslan, "Örgütlü bir şekilde uydu kentler kurmalıyız" dedi. 2050'de İzmir'in nüfusunun 8 milyon olmasının beklendiğini söyleyen Aslan, "Ciddi anlamda kentsel dönüşümü tartışmalıyız" diye konuştu.

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

En yaşanır kentler Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde!

En Yaşanır kentleri Kuzeyliler koruyor. İstanbul'un karışıklığının içinden bakınca mümkün değilmiş gibi geliyor. Oysa trafik sorunu olmayan, erişilebilir bol yeşil alanları bulunan, havası temiz olan kentler de bulunuyor. Bu kentlerin toplandığı bölge ise Kuzey Avrupa Ülkeleri

Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek!

Archisections tarafından Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular; Mimarlık, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı alanlarından alınacak…

Türkiye'de sağlıksız ve kimliksiz kentler oluşuyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehircilik açısından sağlıksız ve kimliksiz kentler oluştuğunu söyledi.

Yaşadığımız kentler mis gibi kokmalı!

Gayrimenkul ve yatırım alanında hizmet veren İzmirli Omorfo Danışmanlık firmasının kurucusu Emrullah Yılmaz, “Yaşadığımız kentler mis gibi kokmalı” diyerek kötü koku konusunda kurumlara çözüm ortaklığı yapıyor. 

Depremzede kentler ekonomilerini kentsel dönüşümle geliştirdi!

17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralandığı Marmara Depremi'nden sonra hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri ile depremzede kentler, ekonomilerini de geliştirmeyi başardı.

patentsiz kentler Haberi

patentsiz kentler

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda TÜSİAD, TÜRKONFED ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’ konulu toplantının açılışında konuştu. Onatça “Birkaç yıl içerisinde KOBİ’lerimizin patent ve marka başvuru sayısını iki katına çıkarmak zorundayız” dedi.


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, 16 kentinden patent başvurusu dahi yapmamış Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesinin zor olacağını belirtti.  


Onatça, 2002 yılında sayısı 1.874’ü bulan patent başvuru sayısının 2012 yılında 11.599’a, 1.784 olan tescil edilen patent sayısının ise 7.816’ya ulaştığını söyledi. Onatça, hem başvurulan hem de tescil edilen patent sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını ama yine de yetersiz kaldığını kaydetti.


Destek olmazsa yapamazlar


TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, “İller bazında...